Addnature.fi: Kaikki retkeilyyn ja ulkoiluun verkosta
Löydä uusi tyylisi upeista asuehdotuksistamme
null
ABS - lumiturvallisuutta lasketteluun!
ABS kasvattaa selviytymismahdollisuuksia, jos lumivyöry yllättää kesken hiihtoretken. 97% selviytymisreppua kantavista ulkoilijoista pelastuu. Repun käyttäjistä jopa 84% selviää kokonaan ilman loukkaantumisia. Repussa oleva ilmatyyny varmistaa sen, että onnettomuuden sattuessa jäät lumivyöryn pintakerroksiin, etkä vajoa syvemmälle lumeen. Peter Aschauerin perustama yritys on valmistanut rinneturvallisuutta lisääviä tuotteitaan 80-luvulta saakka.

ABS

2 Tuotteet
Suodata
Nollaa

Sukupuoli

Värit

  • sininen

Hinta

Lajittele
Suosituin Uusin Paras arvostelu Hinta, laskeva Hinta, nouseva Suurin alennus
Kategoriat
Suodata
Lajittele
Suosituin Uusin Paras arvostelu Hinta, laskeva Hinta, nouseva Suurin alennus
ABS A.Light Perusyksikkö Iso ilman Aktivointiyksikköä L/XL, sininen
ABS A.Light Perusyksikkö Iso ilman Aktivointiyksikköä L/XL, sininen sininen
ABS
A.Light Perusyksikkö Iso ilman Aktivointiyksikköä L/XL, sininen
OVH € 619,95 € 425,95
ilmainen toimitus
- 31 %
ABS A.Light Perusyksikkö Pieni ilman Aktivointiyksikköä S/M, sininen
ABS A.Light Perusyksikkö Pieni ilman Aktivointiyksikköä S/M, sininen sininen
ABS
A.Light Perusyksikkö Pieni ilman Aktivointiyksikköä S/M, sininen
OVH € 619,95 € 425,95
ilmainen toimitus
- 31 %

ABS ilmatyynyreppu - pelastaa henkesi lumivyöryn sattuessa

Tilaa ABS -rinkat ja reput Addnaturesta ABS on saksalainen ilmatyynyreppuja valmistava yritys. Valmistajan liikkeellepanevia arvoja ovat turvallisuus ja intohimo talviurheiluun. Ilmatyynyreput suojaavat talviurheilun harrastajia lumivyöryiltä. Vyöryn sattuessa repun tarkoituksena on estää lumeen hautautuminen, jolloin myös uhrin selviytymismahdollisuudet kasvavat merkittävästi. Pidä huolta turvallisuudestasi ABS ilmatyynyrepulla liikkuessasi lumivyöryalueilla.

Laadukkailla ABS -talviurheiluvarusteilla aloitat harrastuksesi

ABS ilmatyynyreppu sopii jokaisen itsestään huolta pitävän talviurheilijan vakiovarusteisiin. On sanomattakin selvää, että kun kyseessä on sinun turvallisuutesi, kallisarvoinen ihmishenki, ABS on sitoutunut kaikkein korkeimpiin laadun standardeihin. Yrityksen tuotteita testataan runsaasti ennen niiden liikkeelle laskemista, jotta niiden toimivuus tositilanteessa voidaan taata ehdottoman varmasti. ABS avalanche airbag on alkuperäinen ja toimii alan markkinajohtajana. Yrityksen tuotteita myydään yli 25 maassa globaalisti. Sen menestyksen takeena ovat taatusti toimivat varusteet, joiden teho on todistettu siellä missä pitääkin - tositilanteessa.
Idea ilmatyynyrepuista syntyi lumivyöryistä selviytyneiden kokemusten kautta. Erilaiset kantamukset, joiden ansiosta uhri onnistui pysyttelemään lumen pinnalla, vaikuttivat selviytymiseen. Vuonna 1980 ABS -yrityksen perustaja, Peter Aschauer hankki tuotteelle patentin oman selviytymiskokemuksensa jälkeen. Tästä alkoi innovatiivisen ilmatyynyrepun kehitys - tuotteen, joka kasvattaa lumivyöryn uhrin tilavuutta niin, että lumeen hautautumisen riski vähenee, estämättä häntä kuitenkaan liikkumasta. Lumivyöryn sattuessa suurinosa kuolonuhreista menehtyy lumeen hautautumiseen. Käytännössä kaikki uhrit selviytyvät itse lumen vyörymisestä, mutta jopa puolet uhreista hautautuu lumeen kokonaan. Lumeen hautautuminen vaikeuttaa hapen saantia joko ilmakanavien tukkeutumisen tai lumen aiheuttaman paineen takia. Tällaisissa tapauksissa uhri menehtyy yleensä muutamissa minuuteissa. ABS -ilmatyynyreppu ei estä lumivyöryjä, mutta se voi estää sinua hautautumasta lumeen kokonaan tai ainakin vähentää merkittävästi hautautumisen syvyyttä, jolloin myös vyörystä selviytymisen mahdollisuutesi kasvavat.

Ilmatyynyrepun toimintaperiaate

Silloin kun kyseessä on henkesi, et taatusti halua tehdä kompromisseja. Lumivyöryn varalle tarkoitettujen suojavarusteiden on toimittava kaikissa sääolosuhteissa ja kaikissa lämpötiloissa sekä kestettävä suurta ulkoista painetta. Niiden täytyy olla aina valmiina ja ehdottoman luotettavia. ABS -ilmatyynyrepun saat aktivoitua toimintakuntoon sekunneissa. Reppu toimii seuraavalla tavalla:
1. Kun huomaat alkavan lumivyöryn, vedät välittömästi repun aktivointikahvasta, jolloin ilmatyynyt laukeavat.

Turvallisuus ja vaaran havaitseminen

Turvallisuutesi kannalta on huomattavasti järkevämpää reagoida mahdollisiin vaaratilanteisiin liian herkästi kuin liian välinpitämättömästi. Laukaise siis reppusi aina välittömästi kun havaitset alkavan lumivyöryn. ABS -ilmatyynyjärjestelmä on aina käyttövalmiina eikä vaadi esivalmisteluja. Sen laukaiseminen on yksinkertaista, nopeaa ja aina luotettavaa. Aktivoitu ABS -ilmatyynyreppu ei myöskään estä sinua liikkumasta eikä siten haittaa pakenemistasi lumivyöryn alta.
2. Lumivyöryssä kehosi heittelehtii vyöryn mukana. ABS -ilmatyynyreppu on erittäin kestävä; Repun ilmatyynyt täyttyvät myös kovan paineen alla lumen vyöryessä päällesi. Lisäksi lämpötilan kylmyys ei vaikuta repun ilmatyynyjen täyttymiseen. Silloin kun kyseessä on kahden ilmatyynyn ABS TwinBags -reppu, toisen ilmatyynyn vahingoittuminen ei tuhoa koko järjestelmän toimivuutta. Koska ilmatyynyt on asetettu kummallekin puolelle repun sivuille, ABS Twinbags -ilmatyynyreppu tasapainottaa kehosi ja vähentää sen pyörimistä lumivyöryn mukana. Näin vältyt myös suuremmalta vahingoittumiselta.
3. Lumivyöryn pysähtymisvaiheesta riippuu hautautuuko kehosi sen alle. Mitä pystysuorempi on asentosi suhteessa liikkuvaan lumimassaan, sitä suurempi on hautautumisen todennäköisyys. ABS -ilmatyynyreppu lisää kehosi pinta-alaa horisontaalisesti ja vähentää siten riskiäsi joutua hautautuneeksi vyöryn alle. Koska hautautuminen on suurin kuolinsyyn aiheuttaja lumivyöryonnettomuuksissa, näin ollen myös mahdollisuutesi selviytyä kasvavat!
ABS -ilmatyynyrepun toiminta perustuu fysikaaliseen ilmiöön, jota kutsutaan käänteiseksi segregaatioksi. Suuret objektit liikkuvat aina ylöspäin vyöryn liikkuessa. Pyörivät lumikiteet ajautuvat kehosi alle ja työntävät sinua ylöspäin. Suuremman tilavuuspainosi vuoksi tämä ylöspäin suuntautunut liike kuitenkin lakkaa, jolloin uppoat takaisin lumeen. Joskus seurauksena voi olla myös jälkivyöryjä, jotka hautaavat jumiin jääneen kehosi entistä syvemmälle. Välttääksesi uppoamisen, sinun on kasvatettava tilavuuttasi, ja se taas tapahtuu ilmatyynyjen avulla.

TwinBag -tyynyjärjestelmä

ABS käyttää tuotteissaan TwinBag –ilmatyynyjärjestelmää, joka sisältää kaksi repun eri sivuille aukeavaa ilmatyynyä. TwinBag -järjestelmä on yhden ilmatyynyn järjestelmää edistyneempi ratkaisu useasta syystä. Koska ilmatyynyt on asetettu kehon sivuille, vältetään vertikaalinen asento, joka kasvattaa riskiä joutua lumivyöryn hautaamaksi. Kahden ilmatyynyn järjestelmä ei myöskään romahda, mikäli toinen ilmatyynyistä vaurioituu. Järjestelmä sisältää kaksi itsenäisesti toimivaa 85 litran ilmatyynyä. Lisäksi kehon molemmin puolin asetetut ilmatyynyt tasapainottavat kehoa ja vähentävät vaarallista heittelehtimistä. Näin voidaan ehkäistä suurempia loukkaantumisia.

Laaja valikoima eri käyttötarkoituksiin sopivia tuotteita ja lisävarusteita

ABS Vario -mallisto on yrityksen monipuolisin ilmatyynyreppu -mallisto. Se on patentoitu käytännöllinen ratkaisu esimerkiksi vapaalaskettelijoille, hiihtovaeltajille ja vuorikiipeilijöille. Se sisältää Vario Base Unit repun ja kahden ilmatyynyn TwinBag -järjestelmän kahdessa koossa, L ja S, sekä laajan valikoiman erilaisia "Zip-On" -päällisiä, joiden avulla saat kasvatettua repun tilavuutta kahdeksasta litrasta aina viiteenkymmeneen litraan. Ilmatyynyjärjestelmään kuuluu myös kaasupullo ja ilmatyynyjen aktivointikahva. Vario -malliston reppu sopii niin pitkille kuin lyhyillekin matkoille.

Muita malleja


ABS Powder -malliston reput ovat Vario -malliston reppuja kevyempiä. Repun selkäosa on kapeampi, sen olkahihnat on muotoiltu ergonomisesti ja siinä on vyötäröhihna tiukempaa kiinnitystä varten. Muotoilunsa puolesta Powder -ilmatyynyreppu sopii erityisen hyvin myös naisille ja nuorille. Reppua on saatavilla vain yhdessä koossa. Keveytensä puolesta reppu sopii hyvin esimerkiksi vapaalaskettelijoille ja off-piste -hiihtäjille. Pitemmille matkoille reppuun voidaan liittää myös "Zip on" -päällinen tilavuuden kasvattamiseksi kahdeksasta litrasta aina 26 litraan. Myös Powder -reppu sisältää ABS TwinBag -ilmatyynyjärjestelmän.
Myös muut hiihtoreppujen valmistajat käyttävät ABS TwinBag -järjestelmää tuotteissaan. Yrityksen yhteistyökumppaneita ovat esimerkiksi sellaiset tunnetut ja arvostetut merkit kuten Bergans, Dakine, Deuter, Haglöfs, Ortovox, Salewa, The North Face ja Vaude. Näiden lisäksi myös laaja joukko muita valmistajia on suunnitellut repuistaan ABS -järjestelmän kanssa yhteensopivia. ABS tarjoaa ilmatyynyreppuihinsa myös lisävarusteita, joita perusyksikköön yhdistämällä voit parantaa turvallisuuttasi entisestään. Esimerkiksi erityisesti ryhmille tarkoitettu Wireless Activation -lisävarusteen avulla yhden ryhmän jäsenen on mahdollista laukaista kaikkien ryhmän jäsenten ilmatyynyt kerralla. Powder -mallin reppuun on saatavilla vyötäröhihnan laajennus, joka sopii yli 115cm vyötärönympäryksen omaaville hiihtäjille. Molempiin malleihin saat hankittua lisäksi irroitettavan kypäräverkon, joka sisältyy myös "Zip-on" tilauksiin.