Addnature testaa - Merrell Trail Glove 5

Addnature testaa - Merrell Trail Glove 5

Kaksi vuotta Trail Glove 4:n jälkeen Merrell on vihdoin tuonut markkinoille seuraajan. Uudessa mallissa on välipohja, jonka luvataan sopeutuvan jalkaterän liikkeisiin vielä paremmin. Testaajamme painui poluille uusissa kengissään – Trail Glove 5:ssä.


Lyhyesti testaajasta

Nimi: Julia Möller Työtehtävä: Koordinaattori Editorial-osastolla toimistollamme Juoksee: metsäpoluilla, vuoristoissa ja epätasaisessa maastossa – missä vaan juoksu muuttuu leikiksi

Lyhyesti Merrellin Trail Glove 5:stä

  • nolladroppi
  • vaihteleville alustoille
  • tukea sekä kantapäässä että holvikaaressa
  • suojaava varvaskärki
  • iskusuojalevy suojaa päkiää teräviltä kiviltä jne.

"Ensimmäiset kenkäni nolladropilla"

Ulkona poluilla

Testasin kenkiä 5-8 kilometrin matkoilla. Koska nämä ovat ensimmäiset kenkäni nolladropilla, aloitin juoksemalla puolet tavallisen lenkkini matkasta ja lisäsin kolmen kilometrin verran kuukauden aikana, jota kenkiä testasin. Nolladropilla juostessa on tärkeää, että askel on oikeanlainen ja että itse vaimennat kehoon kohdistuvan iskutuksen. Juoksin pääasiallisesti kapeilla metsäpoluilla pehmeillä alustoilla, mikä luonnollisesti auttoi iskutukseen. Sää oli aurinkoista ja alusta oli kokonaisuudessa kuivaa.

Istuvuus

Ensiajatukseni laittaessani kenkiä jalkaan oli miten hyvin ne istuvat holvikaaressa, jossa tuki oli tuntuvaa ja tervetullutta. Kengät ovat uskomattoman kevyet, niin ettei niitä meinaa tuntea jaloissa. Päällinen on hengittävä ja ympäröi jalkaterän kuin sukka, tehden kengistä mukavamman tuntuiset kuin monet muut kokeilemani. Ne ovat edestä leveät ja tarjoavat runsaasti tilaa varpaille levittäytyä.   Minulla on suhteellisen pienet jalat, kokoa 34-35, minkä takia tuuppaa olemaan hankalaa löytää kenkiä oikeaan kokoon. Toivoisin oikeastaan kaikkien valmistajien tuottavan useampia malleja pienemmissä koissa. Trail Glove 5:ssä minulla on 36, koko joko yleensä toimii. Mielestäni jalkaterillä on vähän liikaa tilaa edessä, varvassuoja tullen varpaitteni eteen. Ne istuvat kuitenkin varmasti kuin valetut jalkoihin, jotka sopivat kokoon.

Kokemukseni

Trail Glove 5 tarjoaa vähän lisävaimennusta välipohjan vaahtonsa ja pehmeän sisäpohjansa ansiosta. Kengät tuntuvat tosin todella minimalistisilta, joten pidennä lenkkejäsi maltilla.

"Kengät ovat tehneet minusta huomattavasti tietoisemman askeleistani."

Suojaavasta levystä on tosiaan hyötyä poluilla. Matkalla metsään alusta tuntui epämiellyttävältä pätkällä, jossa oli kiviä asfaltilla, joten vältä sellaisia pintoja näillä kengillä. Poluille päästyäni kosketus oli mahtava ja jopa asfaltilla juoksu tuntui hyvältä. Lisäksi kengät pitivät roiskuvan lian loitolla. Kumipohja tarjoaa erinomaista pitoa. Kuvio on suunniteltu niin poluille kuin asfaltille. Tein pienen mutkan mutaisessa maastossa, mutta en pysty oikein antamaan painavaa sanaa kenkien pidosta mudassa. Luulen tosin, että kenkä syvemmällä kuvioinnilla sopii paremmin mudassa juoksemiseen.

Päätelmä

Merrellin Trail Glove 5 tarjoavat hyvin paljon paljasjalkajuoksua muistuttavaa tuntumaa, tarvittavalla suojalla alustaan. Mielestäni ne ovat tehneet minusta huomattavasti tietoisemman askeleistani. Ne vaativat, että ensikosketukseni on huolellinen ja että itse kompensoin epätasaisuuksia vastaan. Nähtäväksi jää, kuinka ne suoriutuvat vertailussa muihin samanlaisiin malleihin, mutta luulen jo, että ne säilyttävät johtoasemansa.

Löydät Meidät Myös

Copyright © Addnature – All rights reserved