Addnature testaa Osprey Xenithiä

Addnature testaa Osprey Xenithiä

Osprey Xenith – Mukava, vankka ja kevyt vaellusrinkka

Norjassa sijaitseva Rondanen kansallispuisto tarjoaa fantastisia luonnonmaisemia upeilla lakeuksilla. Paljaat vuorenhuiput tarjoavat kauniisti kontrastia vehreille laaksoille, joiden laitumilla juoksentelee poroja ja myskihärkä. Tässä ainutlaatuisessa ympäristössä testaajamme Kai kokeili vaellusrinkka Osprey Zenith 75:tä.   Kai Bengtzing on luonnon ystävä, joka arkisin työskentelee meillä ostajana, vastaten eri tuotekategorioiden valikoimista. Hänen kiinnostuksensa luontoon heräsi jo lapsena ja hän tekee usein päivä- ja viikonloppuvaellusretkiä perheensä kanssa. Kain viimeisin reissu Norjaan kesti kuusi päivää ja suunnitteluvaiheessa hän tajusi tarvitsevansa tilavamman rinkan, johon pakata kaikki tarvittava selviytyäkseen lähes viikon verran luonnossa. Valinta osui Osprey Xenith 75:een sen runsaan pakkaustilavuuden vuoksi. Tässä Kain kokemuksia tuotteen parissa.

"Rinkka vankkaa laatua"

Ensivaikutelma Ensimmäinen asia, jonka panin merkille pakatessani rinkkaa, oli useat kätevät taskut, jotka tekivät varusteiden järjestelystä yksinkertaisempaa. Rinkassa on kaksi taskua lantiovyössä, kaksi kannessa, kaksi venyvää verkkotaskua sivuilla ja suurempi pohjatasku makuupussia varten. Lisäksi siitä löytyy kiinnike vaellussauvoille. Ensivaikutelma oli hyvä, pitkälti sen takia, että rinkka tuntui vankalta.

Käytännön testi Matkallani Rondaneen vaelsin viiden ja kahdeksan tunnin välillä, kuusi päivää peräkkäin. Rinkkaa on mukava kantaa ja mukavien selkäpaneelien muotoilun ansiosta noin 20 kg: lastin kantaminen pitkän ajan ei ollut mikään ongelma. Remmien ja lantiovyön säädettävyys tekee siitä helposti kehon mukaan sovitettavan, joka vaikuttaa lastin kantamiseen. Materiaali on kevyttä, mutta kestävää ja vaellukseni jälkeen kulumisen jälkiä ei ollut havaittavissa. Myös se, että nestejärjestelmä on erotettu muusta pakkauksesta, oli iso plussa, sillä sitä oli helppo täyttää vedellä purkamatta rinkkaa.

Päätelmä Se, mitä rinkassa on minusta puutteellista, on se, ettei päätaskussa oleviin varusteisiin pääse käsiksi muuten kuin yläkautta. Se ei kuitenkaan koitunut suureksi ongelmaksi, sillä pakkasin varusteeni rinkkaan siinä järjestyksessä, missä käytin niitä. Toinen miinus on se, ettei reppu ole vedenpitävä, minkä takia oli hankittava erillinen sadesuoja Ospreylta. Muuten olen varsin tyytyväinen rinkkaan. Sen mukavuus osoittautui korvaamattomaksi hyvän kokemuksen aikaansaamiseksi ja kätevät taskut tekivät niin leiriytyessä kuin päivän aikana tavaroiden löytämisestä vaivatonta. Järjestelmällisyys kun tekee elämästä retkellä niin paljon helpompaa.

Innovatiivisia reppuja korkeinta laatua Osprey valmistaa laatureppuja ja -rinkkoja vaellukseen, juoksuun ja arkikäyttöön. Ne on valmistettu maailman ympäri reissaamiseen ja uusien nähtävyyksien löytämiseen, korkeimmilta vuorilta laajimpiin lakeuksiin ja kaikkeen siltä väliltä.

[vc_video link="https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=TDmmSNr-I5A"]
Löydät Meidät Myös

Copyright © Addnature – All rights reserved