Merinovilla – tuo maaginen villa

Merinovilla – tuo maaginen villa

Merinovilla on luonnon oma supermateriaali ja syitä tähän nimitykseen on monia. Merinovilla on suosittu materiaalivalinta niin retkeilijöiden, urheilijoiden kuin kaupunkilaistenkin keskuudessa, ja soveltuu käytettäväksi vuoden ympäri. Tutustu tästä lähemmin kaikkiin merinovillan hyötyihin!


merinovillavaatteet

Merinovillavaate - paras valita ulkoilijalle:

 • Pehmeä eikä kutita
 • Auttaa kehon lämpötilan säätelyssä
 • Lämmittää myös märkänä
 • Ei ime hien hajua itseensä
 • Siirtää kosteutta
 • Kuivuu nopeasti
 • Joustava ja miellyttävä ihoa vasten
 • Paloturvallinen
 • Luontainen UV-suoja
 • Biohajoava

Mikä tekee merinovillasta niin erityisen?

Merinovilla saadaan merinolampaista. Merinolampaat asuvat kylmissä ja karuissa vuoristoympäristöissä, joissa heidän on selviydyttävä äärimmäisestä kylmyydestä sekä polttavasta kesäauringosta. Näiden haastavien olosuhteiden ansiosta merinolampaiden villan tulee sekä lämmittää että viilentää.

Uniikki lanka ja koostumus

Merinovilla koostuu ultra-ohuista kuiduista – paljon ohuemmista ja pidemmistä kuin tavallisessa villassa – ja juuri tämä rakenne ja pinta tekee siitä niin uniikin ja mukavan tuntuisen päällä. Se laskeutuu miellyttävään kosketukseen ihon kanssa toisin kuin tavallinen paksumpi villa, joka usein kutisee paljaalla iholla. Kuitujen pienimmät komponentit ovat järjestetty spiraaleiksi, jotka tekevät niistä joustavia. Tästä syystä rypistyneet merinovillaiset vaatteesi myös oikenevat nopeasti.

Unohda pahanhajuiset vaatteet

Hikoilemisen yhteydessä bakteerit tarttuvat vaatteisiin ja voivat aiheuttaa pahaa hajua. Merinovillalla on jokaisessa kuidussaan luontaisia antimikrobisia ominaisuuksia, jotka estävät bakteerien synnyn ja pitävät vaatteet raikkaana pidemmän aikaa. Merinovilla on näin täydellinen kumppani monen päivän vaelluksille ja seikkailuille – saat nauttia raikkaan tuntuisista vaatteista joka päivä!

Intensiiviseen harjoitteluun

Merinovilla sopii erinomaisesti intensiivisiin aktiviteetteihin sen lämpöä säätelevän ominaisuuden ansiosta. Kun kehomme tuottaa lämpöä, vapautuu se vesihöyryn muodossa. Merinovilla imee vesihöyryn ja päästää sen ilmakehään, joka tarkoittaa, että jo ennen kuin alat hikoilemaan on se tehnyt tehtävänsä – toisin kuin synteettinen materiaali joka helposti voi tuntua tunkkaiselta ja ankealta. Voisi jopa sanoa, että kun puet yllesi merinovillaa kannat mukanasi omaa henkilökohtaista ilmastointia. Kun sitten alat hikoilemaan, imevät kuidut hikipisarat itseensä ja kuljettavat ne kankaan uloimpaan kerrokseen pitäen sinut kuivana. Merinovilla onkin näistä syistä johtuen nykyään erittäin suosittu materiaali etenkin urheilualusvaatteissa ja - kerroksissa.

Kylmässä ja märässä

Merinovillassa on pienen pieniä ilmataskuja, jotka eristävät lämpöä kun palelet. Tämä ominaisuus yhdistettynä merinovillan kykyyn generoida lämpöä sen imiessä kosteutta, varmistaa että säilytät lämmön vaikka vaatteesi kastuvatkin.


“Merinovilla ansaitsee paikkansa jokaisen vaatekaapissa. Se on myös täydellinen retkeily - tai matkakumppani sillä sen saa pakattua pieneen tilaan, se pysyy hyvin muodossaan sekä säilyy raikkaan tuntuisena pitkään.”

lumenpeittämä vuoren huippu

Kaikkiin vuodenaikoihin ja aktiviteetteihin

Merinolampailla on kesäturkki ja erillinen talvikerros. Lämpötilan laskiessa kylmimpinä kuukausina kasvaa heille ylimääräinen villakerros peruskerroksen päälle. Juuri näin meidänkin tulee ajatella merinovillan suhteen – pukea sitä useissa kerroksissa ja eri paksuuksissa. Tämä pätee myös alusvaatteisiin ja aluskerroksiin – mikäli alin eli lähimpänä ihoasi oleva kerros ei ole merinovillaa, ei ole väliä mitä sinulla on sen päällä, sillä merinovillan vaikutus katoaa.

Sana villa saa monet automaattisesti ajattelemaan talvea ja pakkaskelejä mutta tosiasia on, että merinovillaa voi hyvin käyttää vuoden ympäri. Sinun tulee vaan löytää paksuus, joka sopii sinulle ja käyttötarkoitukseesi. Nyrkkisääntönä voi pitää, että mitä korkeampi luku neliömetriä kohden, sitä lämpimämpi kangas on kyseessä. Yksinkertaisuuden vuoksi olemme kategorisoineet ne kolmeen luokkaan: paksut, ohuet ja erittäin ohuet.

 • Paksut: Nämä vaatteet pitävät sinut lämpimänä oikein kylmissä lämpötiloissa ja soveltuvat näin ollen parhaiten talvikaudelle. Painoa näillä on noin 260g/m².
 • Ohuet: Ohuet vaatekappaleet painavat noin 200g/m² ja toimivat erinomaisena peruskerroksena vuoden ympäri niin arjen seikkailuissa kuin vaelluksilla ja kanoottiretkillä.
 • Erittäin ohuet: Tämä noin 150g/ m² painava merinovilla on oikea valinta kesäaktiviteetteihin, alusvaatteisiin ja arkivaatetukseen.

Merinovillan hoito-ohjeet

Merinovillatuotteet ovat todella helppohoitoisia ja antibakteeristen ominaisuuksiensa takia ne vaativat pesua vain todella harvoin. Niitä ei siis tarvitse pestä joka käyttökerran jälkeen. Ripusta ja tuuleta vaate, jolloin säästät vettä, energiaa ja lisäksi vaatteesi säilyy hyvänä pidempään. Pesun ja säilytyksen aikana on kuitenkin noudatettava seuraavia ohjeita:

 • Noudata hoitoohjeissa olevia pesuohjeita. Yleensä voit käyttää normaalia, 40°C pesuohjelmaa
 • Käytä mielellään villalle tarkoitettua pesuainetta, joka auttaa ylläpitämään ja säilyttämään villan luontaisia ominaisuuksia
 • Älä käytä huuhtelu- tai valkaisuaineita
 • Sulje kaikki vetoketjut ennen pesua
 • Älä kuivaa merinovillatuotteita kuivausrummussa
 • Älä silitä
 • Säilytä tuotteet vaakatasossa

Löydät Meidät Myös

Copyright © Addnature – All rights reserved