Nordisk & Yeti: Ultrakevyt retkivarustus

Nordisk & Yeti: Ultrakevyt retkivarustus

Useita päiviä kestävillä patikointi- ja pyöräretkillä jokainen gramma ja kuutiosenttimetri pakkaustilaa on ratkaisevan tärkeä. Kun varusteiden on sovelluttava monenlaisiin sääolosuhteisiin, niin monet tuotemerkit tai tuotteet saavuttavat nopeasti rajansa. Näin ei kuitenkaan ole Nordiskin & Y by Nordiskin tuotteiden kohdalla. Molemmat tuotemerkit ovat erikoistuneet ultrakevyisiin, säänkestäviin varusteisiin. Matthias Haag, CAMPZ:n nuorempi tuotepäällikkö, testasi muutamia näistä tuotteista.

Erittäin kevyet retkivarusteet epäsuotuisissa sääolosuhteissa

Matze on ollut innostunut kiipeilystä ja kaikesta siihen liittyvästä jo varhaislapsuudestaan asti, ja hän on viettänyt runsaasti aikaa patikoinnin, telttailun ja ulkoilmaseikkailujen parissa. Hän testasi Nordiskin und Y by Nordiskin kevyitä retkivarusteita usean päivän ajan kevätretkellään Brandenburgin metsissä. Sää oli hyvin vaihteleva: päiväsaikaan hiostavia sadekuuroja ja öisin lämpötila putosi jopa 5 ° C: seen. Varusteiden kompaktit ominaisuudet nousivat arvoon arvaamattomaan, ja niiden kokonaispaino jäi alle 3 kg:n, mikä jätti enemmän kuin tarpeeksi tilaa elintarvikkeille ja vedelle.

Nordisk Telemark 2,2 LW

Kompakti, mutta silti tilava teltta

"Sinnehän mahtuu kaksi henkilöä?"

Pakattua telttaa tarkasteltaessa voisi luulla, että se on ilmapatja sen pienen koon vuoksi, mutta se on todellakin teltta, jonka kokoonpano on melko suoraviivaista touhua! Tämän teltan vakaaseen pystyssä pysymiseen vaaditaan ainoastaan seuraavat tarvikkeet: yksi telttasalko , neljä 15 cm pituista, vahvistettua kulmasaumaa sekä neljä telttakeppiä. Ja valmista tuli! Nordisk Telemark 2.2 LW teltassa on tarpeeksi tilaa jopa kahdelle hengelle (toisin kuin ensinäkemältä voisi kuvitella). Teltta teki suuren vaikutuksen Matzeen: pieni ja vain 1 kg:n painoinen superkevyt pakkaus tekee siitä täydellisen kumppanin monipäiväisille vaellus- ja bikepacking-retkille. Se mahtuu reppuun kuin reppuun, ja se on helppo kiinnittää ohjaustankoon tai satulalaukkuun. Teltta ei tunnu lainkaan ahtaalta ja nukkumatilaa on riittävästi kahdelle hengelle.

Nordisk Vanna 3.8

Pieneen pakkautuva, muumiomallinen, non-slip makuualusta

Vanna 3.8 makuualustaa on erittäin helppo käyttää; nopea täyttö- ja tyhjennysventtiili säästää aikaa leirin perustamisen tai purkamisen yhteydessä. Muotoiltu alusta sopii hyvin yhteen makuupussin kanssa ja säästää uskomattomasti tilaa sekä painoa. Alusta on miellyttävä eikä todellakaan tunnu siltä, että nukkuisit perunasäkin päällä. Luistamaton non-slip pinta estää myös makuualustaa liikkumasta yön aikana. Käytön jälkeen alusta on helppo kääriä kasaan ja pakata tiiviisti. Matzen johtopäätös:

"Vanna 3.8 on erittäin hyvä makuualusta ja se pakkautuu näppärästi pieneen tilaan. Erityisen vaikutuksen teki sen tilaa säästävä muumion muoto ja luistamaton pinnoite, mikä on yöllä nukkuessa suuri plussa"

Hän toteaa myös, että materiaalin lämmön eristyskyky on poikkeuksellisen hyvä kylmää maata vasten - ainakaan metsässä ei ollut ongelmia yöllä lämpötilan ollessa hieman yli 5 ° C. Vaikka Vanna-makuualustaa tulikin testattua vain muutamana yönä, niin voit tuntea ja nähdä, että se on todellakin laadukas tuote. Makuualustoihin kohdistuu paljon rasitusta monipäiväisillä retkillä, joten niiden tulisi ehdottomasti kestää toistuvia täyttöjä, normaalia käyttökulutusta sekä jatkuvaa pakkaamista.

Y by Nordisk Passion Five

Pieni pakkauskoko, lämmin ja mukava makuupussi

"Kompressiopussi on erittäin pieni, joten makuupussi voidaan pakata termospullon kokoiseksi. Mikä on kerrassaan uskomaton pakkauskoko!"

Avattuna makuupussi näyttää todella pehmeältä, kevyeltä ja se on riittävän pitkä (L noin 183 cm, M noin 167 cm).Y by Nordisk Passion Five soveltuu hyvin vaihteleviin lämpötiloihin. Vaikka makuupussi on suunniteltu käytettäväksi syksystä kevääseen, niin se soveltuu hyvin myös lämpimimpiin olosuhteisiin, jolloin voit avata jalkopäässä olevan vetoketjun yön ajaksi. Kylmällä ilmalla huppu voidaan vetää tiukalle joustavalla narulla. Korkealaatuinen untuvatäyte eli 900 cuinin täyte on erittäin kevyt, hyvin eristävä ja pakkautuu pieneen tilaan. Valitettavasti vetoketjua on vaikea käyttää makuupussin sisäpuolelta käsin, mikä on varsin ärsyttävää, varsinkin erittäin kylmissä sääolosuhteissa. Eristys, ulkonäkö ja materiaali eivät ole muuttuneet lainkaan testin aikana.

Y by Nordic Medby & Mjelde 2,5-kerroksiset takit

Mukava istuvuus ja erittäin sateenkestävä

Molemmat takit tekivät erinomaisen vaikutuksen heti alusta alkaen. Ne ulottuvat vyötärölle asti edessä ja takaosa on pidempi antaen selkäpuolelle kattavan suojan. Monipuolisesti säädettävä huppu ja peukalonreiät hihoissa ovat erittäin käytännöllisiä. Matze pisti myös merkille hihojen reilun pituuden: ”Minulla on todella pitkät käsivarret. Yleensä kaikki hihat ovat liian lyhyitä”. Käytössä takki istuu täydellisesti, eikä se tunnu ollenkaan liian tiukalta. Takin pintakerros on erittäin vedenpitävä. Pinta hylki tehokkaasti vesipisarat, ja vasta yli tunnin kuluttua rankkasateessa, joitakin märkiä läikkiä muodostui takille. Toiminnallisuus ja myös ulkonäkö säilyivät muuttumattomina koko testin ajan. Rankkasateen aiheuttamat kosteat läikät katosivat välittömästi takin kuivuttua, eikä sen pintakerrokseen jäänyt minkäänlaista pysyvää vaikutusta. Huolimatta vedenpitävästä pintakerroksesta, takki on poikkeuksellisen hengittävä erityisesti kainaloiden ilmanvaihtokanavien ansiosta, ja sopii siksi myös lämpimämpiin olosuhteisiin. Tiivistettynä voidaan todeta, että Y by Nordisk Medby ja Mjelde -takeissa on erittäin mukava istuvuus - pidennetty selkäosa ja huippuhuppu ovat erittäin käytännöllisiä. Erityisen tervetullut yllätys oli se, että takki kestää korkean vesipylvään: vesi ei imeytynyt takkiin edes tunnin rankkasateessa olon jälkeen. Monikäyttöinen ulkoilutakki sopii täydellisesti eri aktiviteetteihin syksystä kevääseen. Matzin arvio on kaiken kaikkiaan myönteinen: "Koskaan ei ollut tunnetta, että takki liimautuisi kiinni ihoon sateella ja se on tarpeeksi lämmin, niin että saatat jopa hikoilla."

Johtopäätös

Kaikki tuotteet kuuluvat ehdottomasti ylempään hintaluokkaan, mutta ne sopivat täydellisesti vaellus- ja pyöräretkille, joissa säilytystila ja paino ovat ratkaisevan tärkeitä seikkoja.

Arviointi

Löydä tuotteet verkkokaupasta


Nordisk Telemark 2,2 LW

Nordisk Vanna 3.8

Y by Nordisk Medby

Y by Nordisk Passion Five

Löydät Meidät Myös

Copyright © Addnature – All rights reserved