Vaeltaminen lasten kanssa

Vaeltaminen lasten kanssa

Kun tutustutat lapsiasi ulkoiluun, kylvät siemeniä tulevaisuuteen. Vaikka lapsesta ei tulisikaan parantumatonta ulkoilmaihmistä, tulee luonto olemaan häntä aina lähempänä, kun joku on näyttänyt tietä. Tässä oppaassa on käytännön vinkkejä siihen, mitä on hyvä ottaa huomioon lasten kanssa vaellettaessa. Tee lapsen ensimmäisestä tapaamisesta ulkoilmaelämän kanssa positiivinen ja inspiroiva elämys.

10 nopeaa vinkkiä lasten kanssa vaeltamiseen

  • Pidä lapset lämpiminä, kuivina ja kylläisinä
  • Valitse helppo reitti
  • Sovita päiväetapit lasten mukaan
  • Varaa aikatauluun hyvin pelivaraa
  • Pysähdy säännöllisesti
  • Pysähtykää syömään, ennen kuin lapset ovat liian nälkäisiä
  • Jätä aikatauluun tilaa leikkimiselle
  • Valmistaudu mukavilla ja toimivilla varusteilla
  • Pakkaa lasten reput kevyiksi
  • Säilytä hyvä mieli

Jätä aikatauluun pelivaraa

Lapsi ei jaksa kävellä yhtä kauas ja pitkään kuin aikuinen. Pidä säännöllisiä taukoja, ja anna lasten lepuuttaa jalkojaan tai leikkiä hetki. Ota tämä huomioon suunnitelmia tehdessäsi, ja sovita päiväetapit lasten mukaan. Älä stressaa, äläkä aseta liikaa paineita lapsille, sillä se voi helposti viedä ilon vaelluksesta.

Ylläpidä perustarpeita

Lapset tulee pitää kuivina, lämpiminä ja kylläisinä. Et voi odottaa, että lapset purevat hammasta ja jatkavat urheasti eteenpäin samassa määrin kuin aikuiset. Vaikka lapsesi olisikin kestävää sorttia, märät sukat ja nälkä vaikuttavat ikävällä tavalla lapsen mielialaan.

Motivaatio

Hetkinä, joina matka tuntuu vaikealta, on tärkeää että näytät hyvää esimerkkiä ja säilytät hyvän mielen. Yritä harhauttaa lasten huomio pois negatiivisista asioista. Monesti siihen ei tarvita paljoakaan. Voit esimerkiksi muistuttaa heitä siitä, että teette tikkuleipiä ja juotte kuumaa kaakaota seuraavalla tauolla, tai visualisoida jotain muuta, jota lapset voivat nähdä edessä päin.

Varusteet

Mukavat ja funktionaaliset varusteet ovat nautinnollisen ulkoiluretken perusta. Pue lapset kerrospukeutumisen periaatteella, ja ota mukaan lisävaatteita mahdollisten säämuutosten varalle sekä lämpimämpiä vaatteita tauoille. Osta hyvät vaellussaappaat tai -kengät, ja kävele niissä ennen vaellusta. Sinun ei aina tarvitse ostaa uusinta ja hienointa, mutta toimivat tarvikkeet tekevät kokemuksesta kitkattomamman.

Kantoreppu ja valjaat

Jos lähdet vaellukselle pienten lasten kanssa, tarvitset kantorepun tai valjaat. Ota mukaan myös peili, jotta sinä ja lapsi voitte nähdä toisenne, kun lapsi istuu selässä. Suosittelemme testaamaan kantorepun, jotta sekä sinä että lapsesi ehditte tottua siihen. Vinkki sinulle, joka aiot tehdä päiväretken: lähde matkaan siihen aikaan, kun lapsi yleensä ottaa päiväunet, sillä kantorepulla on usein nukuttava vaikutus.

Testaa varusteet kotona

Anna lapsen totuttautua vaelluskenkiin sekä siihen, miltä repun kanssa käveleminen tuntuu.  Jos valmistaudutte yli yön kestävään vaellukseen, kannattaa harkita telttailun harjoittelua etukäteen omalla pihalla, olohuoneessa tai kodin läheisessä luonnossa. Anna lapsen tehdä olonsa kotoisaksi ja leikkiä teltassa.

Turvallisuus

Opeta nuorempia lapsia pysymään aina näköetäisyydellä. Vanhemmat lapset, jotka ovat vaeltaneet aikaisemmin, voivat mennä edeltä, mutta ohjeista heitä kuitenkin pysähtymään säännöllisesti tarkistamaan, että vanhemmat tulevat mukana. Varusta lapsi pillillä ja anna lapsen harjoitella kolmen signaalivihellyksen puhaltamista siltä varalta, että hän eksyy.

Ajanvietettä leiriin

Kaikkein tärkeimpien varusteiden, kuten vaihtovaatteiden ja muiden vastaavien, lisäksi on hyvä pakata mukaan myös jotain, jonka avulla lapsi voi viihdyttää itseään. Kyseeseen voi tulla esimerkiksi lapsen lempilelu, kirja tai sarjakuvalehti.

Addnaturelta löydät lasten ulkoiluvaatteet ja -varusteet:

Lasten aluskerrastot & alusvaatteet

Lasten paidat, fleecet ja hupparit

Lasten ulkoilutakit & liivit

Lasten ulkoiluhousut

Ulkoiluhaalarit

Lasten vaelluskengät ja -saappaat

Lasten käsineet & lapaset

Lasten päähineet & pipot

Lasten kaulahuivit

Lasten reput & rinkat

Löydät Meidät Myös

Copyright © Addnature – All rights reserved