Addnature.fi: Kaikki retkeilyyn ja ulkoiluun verkosta
Löydä uusi tyylisi upeista asuehdotuksistamme
Paljasjalkakengät vahvoille jaloille
Paljasjalkakengät tarjoavat jaloille, varpaille ja kaikille pienille lihaksille tilan liikkua ja vahvistua. Tutustu valikoimaan ja ihastu kenkiin ikihyviksi!

Paljasjalkakengät

3 Tuotteet
Suodata
Nollaa

Kengän koko

 • 31
 • 38
 • 39
 • 40
 • 41
 • 43
 • 44

Vegaani

 • Kyllä 1

Pintamateriaalin tyyppi

 • synteettinen 1
 • verkko 3

Värit

 • harmaa
 • ruskea
 • sininen

Hinta

Asiakaspalaute

 • 1
 • 1
Lajittele
Suosituin Uusin Paras arvostelu Hinta, laskeva Hinta, nouseva Suurin alennus
Suodata
Lajittele
Suosituin Uusin Paras arvostelu Hinta, laskeva Hinta, nouseva Suurin alennus
Merrell Trail Glove 5 A/C Kengät Lapset, sininen
Merrell Trail Glove 5 A/C Kengät Lapset, sininen sininen
Merrell
Trail Glove 5 A/C Kengät Lapset, sininen
OVH € 59,95 € 38,95
 • Versiot: EU 31
- 35 %
Merrell Trail Glove 6 Kengät Naiset, harmaa
Merrell Trail Glove 6 Kengät Naiset, harmaa harmaa
Merrell
Trail Glove 6 Kengät Naiset, harmaa
OVH € 129,95 € 115,95
ilmainen toimitus
 • Versiot: EU 38,5EU 40,5
- 11 %
Merrell Trail Glove 6 Kengät Miehet, harmaa/ruskea
Merrell Trail Glove 6 Kengät Miehet, harmaa/ruskea harmaa/ruskea
Merrell
Trail Glove 6 Kengät Miehet, harmaa/ruskea
OVH € 129,95 € 86,95
 • Versiot: EU 43,5EU 44
- 33 %

Höyhenenkeveät askeleet paljasjalkakengissä

Tutustu nyt paljasjalkakenkiin Addnaturella! Muistatko lapsuuden kesät ja paljain jaloin kirmaamisen? Muistatko miltä nurmikko tai hiekka tuntui jalkojen alla? Kaupungissa ja kovemmalla alustalla paljain jaloin kulkeminen voi olla liian raskasta jakapohjille. Siksi urheiluvarustevalmistajat ovat kehittäneet barefoot- eli paljasjalkakengät. Moderneja paljasjalkakenkiä on ollut markkinoilla vajaat kymmenkunta vuotta, ja ne ovat saavuttaneet vankkumattoman suosion juoksijoiden ja lenkkeilijöiden piirissä. Nämä jalkineet tarjoavat käyttäjälle juoksukokemuksen, joka simuloi paljain jaloin liikkumista niin paljon kuin vain mahdollista. Kengät on valmistettu erittäin ohut- ja joustavapohjaisiksi, niiden pohjat voi rullata pieneksi kiekoksi. Kenkiä on helppo ja kevyt kuljettaa mukana repussa tai matkalaukussa. Jalkineiden pohjissa on vain ohut pehmuste, joka mahdollistaa optimaalisen tunnun alustaan samalla kuitenkin suojaten jalkoja kovilta pinnoilta tai terävimmiltä kiviltä. Kengissä ei ole ylimääräistä tukea tai iskunvaimennusta, mikä mahdollistaa jalkojen luonnollisen rullaavan liikkeen. Paljasjalkakenkien erityisominaisuus on pohjan ohuuden lisäksi kannattomuus, jolloin kantapää on samalla korkeudella päkiän ja jalkapohjan kanssa.

Paljasjalkakenkien ominaisuudet ja käyttö

Paljasjalkakenkien käyttäjä astuu luonnostaan jalkaterä ja varpaat edellä maahan totutusta kantapää edellä -tyylistä poiketen. Tällaiseen askellukseen joutuu totuttelemaan, mutta se pehmentää askeleen iskuenergiaa ja jakaa sen tasaisemmin jalkojen eri osille. Askel myös tihenee, lyhenee ja muuttuu taloudellisemmaksi. Löydät paljasjalkakenkiä normaalin juoksukengän tai vapaa-ajan kengän näköisenä ja sen lisäksi varvastossumalleina, jolloin varpaat erotellaan ja asetellaan kengässä omiin lokeroihinsa.

Luonnollista askellusta lenkkipoluille ja kaupungin kaduille

Kävellessä ja juostessa jalan lihakset ja nivelet työskentelevät saumattomasti tehden liikkeestä rullaavan ja joustavan. Kanta-astuminen on kenkien käyttäjälle tyypillistä, eivätkä jalkapohjamme ole tottuneet paljaaseen maastoon ja sen epätasaisuuksiin. Paljasjalkakengissä pyritään jäljittelemään luonnollista päkiäaskellusta ja jalan luontevaa liikettä. Suomen talvioloissa ja pakkasessa paksumpi pohja voi olla tarpeen, mutta lämpimämpinä vuodenaikoina paljasjalkakengät ovat kokeilemisen arvoiset. Löydät jalkineita useilta eri valmistajilta, erilaisina malleina ja eri käyttötarkoituksiin. Yhdistäviä tekjöitä ova kengän pohjan ohuus ja joustavuus, erillisen iskunvaimennuksen puuttuminen ja kannattomuus. Koron puuttuminen muuttaa jalan asentoa niin, että akillesjänne ja pohjelihas venyvät takaisin luonnolliseen asentoon kun ne kannallisissa kengissä lyhentyvät. Jalkapohjien iho on kenkiä käyttäessä herkistynyt niin, että ensimmäinen paljain jaloin kävely kesällä tuntuu sattuvan. Myös jalkapohjan lihakset joutuvat passiiviseen osaan tuetuissa kenkgissä. Koska tuntuma alustaan ja juoksutekniikka eroaa normaalista, on paljasjalkakenkien käyttöön hyvä opetella pikkuhiljaa. Kenkiä voi käyttää ensin kävellessä tai vaikka työkenkinä, niin että saat tuntumaa pohjaan. Pikkuhiljaa voit aloittaa juoksulenkit, vähän kerrallaan. Pohkeet ja jalkaterän lihakset joutuvat aluksi koetukselle, kun kengän tarjoama tuki on poissa. Saatat huomata lihasten väsyvän aluksi normaalia nopeammin. Pikkuhiljaa lihaksisto kuitenkin vahvistuu ja voit nauttia luonnollisesti juoksuasennosta ja -tyylistä. Jos sinulla on jalkavaivoja tai askellusongelmia, kannattaa olla yhteydessä fysioterapeuttiin tai asiantuntevaan jalkinemyyjään kokeiluvaiheessa. Tukipohjallisia tai fysiologisesti muotoiltuja tukia ei paljasjalkakengissä voi käyttää. Jos jalkasi ovat normaalit ja terveet, voit saada paljasjalkakengistä aivan uutta potkua juoksuharrastukseen.

Valinnanvaraa jokaiselle ulkoilijalle

Paljasjalkakenkien valikoimissa on useanlaisia malleja, perinteisen lenkkarin tai tennarin näköisistä jalkineista aina ohuenohuisiin varvastossuihin. Varvastossujen kanssa voit käyttää erillisiä varvassukkia. Kiinnitystapoja on joko normaali nauha-, pikanauhoitus- tai tarrakiinnitys. Kengän on syytä olla juuri oikean kokoinen, jotta vältyt hiertymiltä ja muilta jalkavaivoilta. Sukkien käytöllä voit myös vähentää kenkien hankaamista. Etenkin varvastossumallia valitessasi kiinnitä huomiota valmistajan antamiin kokosuosituksiin ja -ohjeistuksiin. Merrell Barefoot paljasjalkakengät ovat tämän tuotekategorian parhaimmistoa ja merkin paljasjalkakenkien valikoimasta löytyy malleja niin miehille kuin naisillekin. Löydät meiltä sopivat jalkineet niin vapaa-aikaan kuin urheiluun, esimerkiksi:

 • Juoksuun
 • Kävelyyn
 • Vapaa-aikaan
 • Työjalkineiksi
 • Siistimpiä jalkineita vaativiin tilaisuuksiin

Kuumimmat uutuudet ja parhaat tarjoukset Addnature.fi -verkkokaupassa

Selaile valikoimaamme ja löydä oikeat kengät juuri sinulle. Valikoimassamme on tuttujen valmistajien tuotteet, kauden uutuudet ja myös edullisimmat tarjoukset. Ostaminen onnistuu ympäri vuorokauden, maksuvaihtoehtoja on runsaasti ja Addnature toimittaa pakettisi varmasti ja nopeasti.

Kattava valikoima urheilukenkiä:  Polkujuoksukengät |  Kiipeilykengät |  Vesiurheilukengät |