paypal.continue.text1

paypal.continue.text2
paypal.continue.text3

Odotathan vielä hetken. Tilaustasi käsitellään parhaillaan.

kaukoputki

3 Tuotetta
Kategoriat
Sukupuoli
  • 3
  • 3
  • 3
Hinta
Lajittele
Sivu 1 /
1

Kaukoputki – tarkkaile maailmaa uudesta perspektiivistä

Osta kaukoputki edullisesti nyt verkosta! Kaukoputki on varmasti kaikille tuttu tieteellinen kapine, jolla saadaan kaukana sijaitsevat kohteet näkymään lähempää. Kaukoputki suurentaa silmälle sopivaksi pitkällä sijaitsevat kohteet, jolloin tarkkailija saa paljon laajemman kuvan ympäristöstä. Luonnon ja sen eläimistön seuranta on noussut suosituksi harrastukseksi, joka sopii erinomaisesti aktiiviselle ulkoilua harrastavalle liikkujalle. Teknologian tullessa mukaan jännittävälle tutkimusmatkalle, löytää retkeilijä aivan uusia ulottuvuuksia harrastuksestaan. Näille mielenkiintoisille vaelluksille saadaan runsaasti uusia virikkeitä hankkimalla matkalle mukaan kätevä kaukoputki.
Teknologian kehityksen myötä ovat perinteiset jalustalle sijoitettavat kaukoputket saaneet seurakseen nerokkaita kompakteja malleja, jotka sopivat loistavasti mukaan taipaleelle luonnon keskelle. Nämä mallit sopivat erinomaisesti ympäristön ja eläinten tarkkailuun tai miksei myös suunnistukseen.

Kaukoputken jännittävä historia

Tutustuttaessa kaukoputken historiaan ja sen keksintään nousee ensimmäisenä esille kuuluisa nimi Galileo Galilei, mutta tosiasiassa kaukoputken syntymä tapahtui jo ennen Galileita, sillä jo 1000-luvulla kerrotaan Ruotsista löytyneen tunnistettavia kappaleita kaukoputkesta. 1600-luku on tärkeä aikakausi kaukoputken synnylle ja kehitykselle, jolloin kerrotaan jopa kolmen henkilön itsenäisesti kehittäneen sen ajan innovatiivista kaukoputkea. Patentin hakijaksi tälle laitteelle on historian kirjoissa merkitty silmälaseja valmistava Hans Lippershey, joka valmisti oman version kaukoputkesta vuonna 1608. Vain 400 vuodessa ovat kaukoputket ja niistä edelleen kehitetyt kiikarit kokeneet huimia muutoksia, ja tänään löytyykin kaukoputkia kahta eri laatua, joita kutsutaan nimillä tähti– ja maakaukoputki. Tutustu Addnaturella 2000-luvun innovatiivisiin kaukoputkiin ja kiikareihin, jotka soveltuvat erinomaisesti sinulle, joka olet kiinnostunut ympäristöstäsi ja haluat tutustua siihen entistä perinpohjaisemmin.

Addnature – näe ja koe maailma pintaa syvemmältä

Lähde seuraavalle retkellesi tai vaelluksellesi päämääränäsi kokea luonto ja sen tarjoamat elämykset uudella ja jännittävällä tavalla. Ehkä olet innokas matkustelija ja haluat kokea uuden maan nähtävyydet ja myös sen rikkaan luonnon hieman lähempää. Meiltä löydät nimittäin laajan valikoiman korkealaatuisia kaukoputkia ja kiikareita, jotka on suunniteltu mahtumaan pieneen tilaan, kuten esimerkiksi mukaan repussa tai rinkassa. Nämä pienikokoiset ja kätevät laitteet tarjoavat aivan uuden tavan tarkkailla ympäristöä ja sen monimuotoista eläimistöä, sekä innovatiivisuutta ulkoilu harrastukseen. Kaukoputki saattaa monelle olla hieman vieras ja tuntua liian tekniseltä kannettavaksi mukana erilaisissa seikkailuissa, mutta meiltä löytyvät kaukoputket edustavat erittäin kompakteja ja helposti käsiteltäviä malleja, jotka sopivat niin aloittelijoille kuin rutinoituneille käyttäjille. Kaukoputken tärkeimpiin osiin kuuluvat muun muassa:
  • Objektiivi
  • Makro-objektiivi
  • Okulaari
  • Aurinkosuodin
  • Jalusta

Kaukoputket sisältävät mallista riippuen erilaisia herkkuja, joista osa on niin sanottuja perusasioita, kuten esimerkiksi objektiivi. Objektiivi on yksi tärkeimpiä kaukoputkeen kuuluvia osia, sillä se kerää valoa ja muodostaa tutkittavasta kohteesta optisen kuvan. Kaukoputken koosta riippuen objektiivi saattaa vaihdella 60 mm alkaen ja niitä voidaan erotella polttovälin mukaan, sillä objektiivin yksi tärkeimpiä ominaisuuksia on juuri polttoväli. Makro-objektiivi sopii käytettäväksi minikaukoputkissa silloin, kun tarkastellaan lähemmin esimerkiksi luonnosta löytyviä mielenkiintoisia asioita, kuten esimerkiksi hyönteisiä, kukkia, sekä muita paljaalla silmällä vaikeasti nähtäviä asioita.
Okulaaria tarvitaan kaukoputkessa antamaan objektiivin luoma kuva, joten se on tärkeä osa kaukoputkea. Okulaari tekee kaukoputkella katsotun kuva teräväksi ihmissilmälle ja okulaaria vaihtamalla saadaan aikaan erilaisia suurennoksia. Aurinkosuodin on ehdoton silloin, kun kaukoputkella tähystellään taivaalle ja kohti aurinkoa tai vaikkapa auringonpimennystä, joka sattuu kohdalle aina silloin tällöin. Aurinkoa ei saa koskaan katsoa millään kaukoputkella ilman aurinkosuodinta, jotta vältytään vakavilta silmävammoilta.
Kaukoputkella pidempään maailmaa tarkastelevan kannattaa varustaa isompikokoinen kaukoputki asianmukaisella jalustalla, mutta pienikokoisen kaukoputken kanssa näitä ongelmia ei tule, sillä kompaktit mallit ovat erittäin kevyitä sekä käytössä tai silloin, kun niitä kuljetetaan mukana. Valikoimassamme on useita erilaisiin käyttötarkoituksiin soveltuvia kaukoputkia. Kaukoputkea hankkiessa kannattaa miettiä kaukoputken pääasiallista käyttötarkoitusta, kuten esimerkiksi haluaako katsella kuuta ja tähtitaivasta, vai keskittyä luonnon tarjoamiin pieniin ihmeisiin tarkastelemalla maailmaa ruohonjuuritasolta.

Valitse kaukoputkesi harrastuksesi mukaan

Päivitä harrastustasi hankkimalla meiltä herkullisia lisävarusteita, jotka saavat muut vihreäksi kateudesta. Lähde retkeilemään, mutta ota matkalle mukaan uusi kaukoputkesi, jonka voit ottaa esille esimerkiksi tähyillessäsi maisemia tai etsiessäsi sijaintisi tunnistusmerkkejä. Hämmästytä retkikaverisi siirtämällä katseesi kauas eteenpäin tutkailemalla tulevaa kulkureittiä tyylikkäällä kaukoputkella. Kaukoputken avulla saat enemmän irti retkeilystäsi, sillä voit seurata ympäristöäsi paljon laajemmin kuin paljaalla silmällä.

Tarkkaile taivasta taivasalla

Luonnon keskellä telttaillen, vaeltaen tai retkeillen on hauskaa ja jännittävää yöpyä lämpimänä iltana paljaan taivaan alla ja tarkkailla tähtiä kaukoputkella. Tähtitaivas tarjoaa mahtavia näkymiä kirkkaana yönä, joten jos olet avaruudesta ja tähdistöstä kiinnostunut, kannattaa seurata yöllisen tähtitaivaan tapahtumia. Kaupungissa on aivan liian kirkasta jopa yöaikaan, joten parhaiten pääset ihailemaan tähtien loistetta luonnon keskellä poissa kaupungin valoista. Rentoudu ja koe kaunis tähtien kirjo Addnaturen upean kaukoputken avulla.

Tilaa kaikki tarvittavat navigointivarusteet, kuten:  GPS-laite |  Kompassi |  Askelmittari | TARVITSETKO APUA?
Puhelinlinjamme ovat lomasesongista johtuen tilapäisesti suljettuina. Pahoittelemme tästä aiheutunutta häiriötä. Voitte kuitenkin ottaa yhteyttä meihin sähköpostitse: service(at)addnature.fi.
UUTISKIRJE
Uutiskirjeen tilaajalle 10 € alennuskoodi kiitokseksi.
Kuule tarjouksistamme ja uutuuksistamme ensimmäisten joukossa 4.
TYYTYVÄISET ASIAKKAAMME
Oletko tyytyväinen palveluumme?
Kirjoita arvostelu ja auta muita löytämään
erinomaiset tuotteemme.