Addnature.fi: Kaikki retkeilyyn ja ulkoiluun verkosta
Varusteet talven seikkailuihin

Köysitikkaat

4 Tuotteet
Suodata
Nollaa

Värit

  • harmaa
  • oranssi
  • sininen
  • musta

Hinta

Asiakaspalaute

  • 1
Lajittele
Suosituin Uusin Paras arvostelu Hinta, laskeva Hinta, nouseva Suurin alennus
Suodata
Lajittele
Suosituin Uusin Paras arvostelu Hinta, laskeva Hinta, nouseva Suurin alennus
Black Diamond Etrier Köysitikkaat 5-porras
Black Diamond Etrier Köysitikkaat 5-porras
Black Diamond
Etrier Köysitikkaat 5-porras
OVH € 44,95 € 36,95
- 18 %
Petzl Gradistep Nauhatikas
Petzl Gradistep Nauhatikas
Petzl
Gradistep Nauhatikas
OVH € 39,95 € 32,95
- 18 %
LACD Clipstick Plus
LACD Clipstick Plus
LACD
Clipstick Plus
€ 69,95
Black Diamond Slider Hihna
Black Diamond Slider Hihna
Black Diamond
Slider Hihna
OVH € 14,95 € 12,95
- 13 %

Kallio- ja vuorikiipeilyn teknisiä reittejä täydentävät köysitikkaat

Kiipeily on jännittävä, mielenkiintoinen ja monipuolinen laji, jolla on tarjottavanaan jotakin jokaiselle, iästä ja kokemuksesta riippumatta. Kiipeilyyn saa helposti eritasoista haastetta kiipeilyn alalajista ja kiipeilyotteiden sijainneista riippuen. Kiipeilyn parissa pääsee kehittämään sekä voimaa, kestävyyttä, liikkuvuutta että kehonhallintaa, joten säännöllisesti harrastettuna laji toimii erinomaisena kunnon kohottajana. Helpoin ja turvallisin tapa aloittaa kiipeily on suunnata kiipeilykeskuksiin, joiden tarjoamia kiipeilyseiniä ympäröivät lattiat on varustettu pehmoisilla patjoilla turvallista laskeutumista varten etenkin seinältä putoamisen yhteydessä. Useat jatkavat harrastusta seinäkiipeilyn parissa, kun taas jotkut siirtyvät kalliokiipeilyyn opittuaan lajin alkeet. Ulkokiipeilyn pariin siirtyessä turvallisinta onkin aloittaa kiipeily kallioilla ja suurikokoisilla kivillä ennen tunturi- tai vuorikiipeilyn pariin suuntaamista.

Kiipeilyn eri alalajit vaativat tietynlaiset varusteet onnistuneiden ja turvallisten kiipeilykokemusten varmistamiseksi halutulla haastetasolla. Yksi kiipeilyyn apua ja sujuvuutta tuovista varusteista on köysitikkaat. Tätä teknisille kiipeilyreiteille kehitettyä varustetta käytetään kiipeilyn vaativammissa alalajeissa kallioilla, tuntureilla ja vuorilla, ja tikkaiden tarkoituksena on auttaa kiipeilijää etenemään reitillään haastavissa paikoissa.

Köysitikkaat erilaisilla ominaisuuksilla kiipeilyn eri lajeihin

Köysitikkaat ovat vankasta hihnasta valmistetut tikkaat, jotka sisältävät mallista riippuen askelmia eri lukumääriä. Kallioperään kiipeilyköyden kiinnityspisteeseen kiinnitettävät tikkaat toimivat kiipeilijän apuna haastavilla reittiosuuksilla tarjoten mahdollisuuden nousemiseen paikoissa, joista ei löydy jalansijaa. Köysitikkaita voidaan käyttää niin kallioilla suoritettavassa, kallioon valmiiksi asennettuja pultteja hyödyntävässä sportti- eli urheilukiipeilyssä, kallioiden, tuntureiden ja vuorten jäätyneillä vesiputouksilla suoritettavassa jääkiipeilyssä kuin perinteisessä vuorikiipeilyssä. Lisäksi niitä käytetään myös pitkillä tunturi- ja vuorireiteillä tapahtuvissa bigwall- ja multi-pitch-kiipeilylajeissa.

Köysitikkaita valmistetaan eri malleissa, ja mallista riippuen niistä voi löytyä esimerkiksi kätevä, tikkaisiin integroitu tasku, jossa tikkaita voidaan kätevästi säilyttää kiipeilyn aikana ja joka voidaan kiinnittää näppärästi vyötärölle. Köysitikkaat ovat mallista riippumatta painoltaan huomattavan kevyet, joskin jonkinlaisia painoeroja esiintyy. Koska jyrkkiä, teknisiä ja pitkiä reittejä sisältävässä bigwall-kiipeilyssä varusteiden painogrammat lasketaan usein tarkkaan, tätä kiipeilyn alalajia harrastavien kannattaa luonnollisesti perehtyä myös köysitikkaiden painoeroihin.

Addnaturen upeasta valikoimasta löydät monia köysitikasmalleja esimerkiksi kiipeilymaailmassa arvostettujen tuotemerkkien Black Diamond, Climbing Technology, Ocun ja Petzl valmistamissa malleissa. Tutustu kunkin tikasmallin tarkempiin tuotetietoihin tuotekuvia napauttamalla, jolloin saat esille tikkaiden muiden ominaisuuksien lisäksi myös niiden painon. Käyttötarpeisiisi sopivimman tikasmallin löydettyäsi klikkaa se ostoskoriin, ja toimitamme tikkaasi viiveettä.

Kiipeilijät 24/7 monipuolisesti varustava verkkokauppa

Tervetuloa Addnatureen varustautumaan kiipeilyyn laadukkailla varusteilla. Köysitikkaiden lisäksi löydät meiltä myös monet muut kiipeilytarvikkeet, kuten esimerkiksi kypärät ja lamput, köydet ja slingit sekä sulkurenkaat ja varmistuslaitteet. Tutustu koko kiipeilyvarusteiden tarjontaamme ja valitse omiin tarpeisiisi parhaiten sopivat varusteet tulevia kiipeilyreittejäsi täydentämään. Verkkokauppamme on avoinna ympäri vuorokauden, joten voit tilata meiltä kiipeilyvarusteita juuri silloin, kun ajankohta on sinulle otollisin!