Addnature.fi: Kaikki retkeilyyn ja ulkoiluun verkosta

Taljapyörät

9 Tuotteet
Suodata
Nollaa

Värit

  • harmaa
  • oranssi
  • punainen
  • sininen
  • musta
  • hopea

Hinta

Asiakaspalaute

  • 1
  • 3
Lajittele
Suosituin Uusin Paras arvostelu Hinta, laskeva Hinta, nouseva Suurin alennus
Suodata
Lajittele
Suosituin Uusin Paras arvostelu Hinta, laskeva Hinta, nouseva Suurin alennus
Edelrid Turn Talja, sininen
Edelrid Turn Talja, sininen sininen
Edelrid
Turn Talja, sininen
OVH € 24,95 € 21,95
- 12 %
Climbing Technology Orbiter F
Climbing Technology Orbiter F
Climbing Technology
Orbiter F
OVH € 20,95 € 18,95
Camp Andry Talja
Camp Andry Talja
Camp
Andry Talja
OVH € 11,95 € 8,95
- 25 %
Camp Tethys Talja
Camp Tethys Talja
Camp
Tethys Talja
OVH € 28,95 € 18,95
- 34 %
Edelrid Rail Taljapyörä Tupla, hopea/harmaa
Edelrid Rail Taljapyörä Tupla, hopea/harmaa hopea/harmaa
Edelrid
Rail Taljapyörä Tupla, hopea/harmaa
OVH € 79,95 € 69,95
- 12 %
Petzl Micro Traxion Talja
Petzl Micro Traxion Talja
Petzl
Micro Traxion Talja
€ 74,95
Petzl Nano Traxion Capture Taljapyörä
Petzl Nano Traxion Capture Taljapyörä
Petzl
Nano Traxion Capture Taljapyörä
€ 69,95
Camp Sphinx Talja
Camp Sphinx Talja
Camp
Sphinx Talja
OVH € 26,95 € 19,95
- 25 %
Camp Naiad Pro Talja
Camp Naiad Pro Talja
Camp
Naiad Pro Talja
OVH € 69,95 € 55,95
- 20 %

Taljapyörä kiipeilyn taljajärjestelmien rakentamiseen

Kiipeily on laji, jonka suosio on kasvanut merkittävästi viime vuosien aikana. Lajia harrastaa yhä useampi ikään katsomatta ja kiipeily sopii käytännössä lähestulkoon kaikille, jotka arvostavat haastavia ja monipuolisia lajeja. Varsinkin seinäkiipeily on hyvin suosittu kiipeilyn alalaji ja se on myös turvallinen tapa tutustua kiipeilyn saloihin ennen kuin aloittaa harrastuksen luonnon kiipeilykohteissa. Seinäkiipeilyssä kiipeilyseinien alle sijoitetut pehmeät patjat eli pädit suojaavat putoamistilanteissa. Monet jatkavatkin seinäkiipeilyn parissa, kun taas toiset siirtyvät lajin perusteet opittuaan kiipeilemään kallioille, tuntureille tai jopa vuorille.

Tehokkaasti lukkiutuva taljapyörä on kiipeilyssä käytettävä kätevä köysirulla, joka toimii osana kiipeilyn varmistusvälineitä. Taljapyörät on tarkoitettu taljajärjestelmien sekä tilapäisten varmistusjärjestelmien rakentamiseen ja niitä käytetään sekä kallio-, tunturi- ja vuorikiipeilyssä sekä useissa eri kiipeilyn alalajeissa. Modernit taljapyörät ovat melko kevyitä, joten ne eivät lisää kiipeilyvarustuksen kokonaispainoa kovinkaan paljon. Taljapyöriä löytyy eri mallisina ja niiden tekniset ominaisuudet voivat vaihdella sekä enimmäiskuormituksen että yhteensopivuudeltaan erikokoisten köysien suhteen.

Valitse bigwall-taljapyörä pitkäkestoisille kiipeilyretkille

Kalliokiipeily on Suomessa suosituin luonnossa harjoitettava kiipeilylaji. Kalliokiipeilyä haastavampi laji on vuorikiipeily tuntureilla ja vuorilla, joiden reiteillä nousuosuuksia on huomattavasti enemmän. Kiipeilyharrastustaan aloittelevan kannattaa siis aloittaa ulkokiipeily kallioilla. Sporttikiipeilyllä eli urheilukiipeilyllä tarkoitetaan kuntokiipeilyä, jossa hyödynnetään kallioon valmiiksi asennettuja pultteja ja trädikiipeily puolestaan on perinteistä kalliokiipeilyä. Näitä kahta alalajia harrastetaan kallioilla. Kahta muuta kiipeilyn alalajia voidaan harrastaa kallioiden lisäksi myös tuntureilla ja vuorilla: pidemmillä reiteillä tapahtuva, vaativa multi-pitch-kiipeily sekä jäätyneillä vesiputouksilla tapahtuva jääkiipeily.

Taljapyörää käytetään kaikissa edellä mainituissa kiipeilyn alalajeissa sporttikiipeilyä lukuun ottamatta. Lisäksi kiipeilyn alalajeihin kuuluu myös yksi hieman erikoisempi, mutta suosiotaan jatkuvasti kasvattava ns. bigwall-kiipeily, jolla tarkoitetaan vaativien kiipeilyreittien kiipeämistä useamman päivän ajan. Nämä reitit ovat sekä pitkiä, jyrkkiä että teknisesti haastavia, joten turvallisten ja asianmukaisten varusteiden lisäksi taljapyörien painosta kannattaa tinkiä. Tämä tarkoittaa sitä, että paras bigwall-taljapyörä on sekä laadukas ja luotettava että mahdollisimman kevyt. Kevyimmät bigwall-taljapyörät painavat vain noin 20 g, kun taas lyhyemmillä reiteillä käytettävät mallit voivat painaa jopa 200 g. Bigwall-taljapyörää valittaessa tämä on tärkeä huomioon otettava seikka.

Laadukkaiden kiipeilyvarusteiden verkkokauppa

Addnature-verkkokaupan kattavasta valikoimasta löydät laadukkaat taljapyörät moniin kiipeilyn alalajeihin, myös bigwalliin ja muuhun vuorikiipeilyyn sopivina malleina sellaisilta laatumerkeiltä, kuten Camp, Climbing Technology, Petzl ja Skylotec. Taljapyörien lisäksi tilaat meiltä kätevästi myös muut laadukkaat kiipeilyvarusteet, kuten turvalliseen kiipeilyyn erilaiset varmistus, - laskeutumis- ja nousuvälineet. Meillä voit myös päivittää kiipeilyvaatteesi ja -kenkäsi vaivatta samalla kertaa. Tervetuloa hankkimaan laadukkaat ja luotettavat kiipeilyvarusteet Addnaturelta!