Addnature.fi: Kaikki retkeilyyn ja ulkoiluun verkosta
Nauti syksyn juoksulenkeistäsi

Haat

0 Tuotteet
Valitettavasti hakusi ei tuottanut yhtään tulosta.

Kiipeilyhaka toimii osana sporttikiipeilyn varmistusta

Kiipeily on antoisa laji, joka haastaa harrastajansa loputtomalla monipuolisuudellaan. Harrastus kannattaa aloittaa turvallisen seinäkiipeilyn muodossa esimerkiksi kiipeilykeskuksessa, jonka seinät on ympäröity pehmeillä patjoilla mahdollisten putoamisten pehmentämiseksi. Kiipeilyn saloihin sisätiloissa tutustumisen jälkeen voi myöhemmin siirtyä kiipeilemään luonnon helmaan kallioille. Kalliokiipeilyyn on kuitenkin tärkeää saada opastusta lajin pariin jo vihkiytyneeltä. Kallioilla kiipeileminen vaatii asianmukaiset varusteet, ja erilaiset kiipeilyn turvallisuuden varmistavat varmistuslaitteet ja köydet kuuluvat kalliokiipeilyn tärkeimpiin varusteisiin.

Kalliokiipeilyssä käytettäviä varmistuslaitetta ja kiipeilyköyttä täydentävät niin kutsutut jatkot, jotka toimivat välikappaleina köyden ja varmistuslaitteen välissä ja jotka muodostuvat kahdesta sulkurenkaasta ja nauhalenkistä. Kiipeilyhaka puolestaan on kallion seinämään kiinni vasaroitu varmistuspiste, johon jatkon toinen sulkurengas kiinnitetään, kun taas toisen sulkurenkaan läpi kulkee kiipeilyköysi. Kiipeilyhakoja käytetään osana varmistuksen muodostamista sportti- eli urheilukiipeilyssä, jota harrastetaan kallioilla hyödyntämällä kallion seinämiin valmiiksi asennettuja pultteja tai hakoja.

Tärkeän roolin varmistuksessa omaava kiipeilyhaka

Kiipeilyhaka toimii sporttikiipeilyssä varmistuspisteenä, ja haka vasaroidaan kallion seinämän halkeamaan. Perinteisessä kalliokiipeilyssä näitä valmiiksi asennettuja varmistuspisteitä ei ole, joten siinä kiipeilyhaat korvataan kiiloja käyttämällä. Kun jatkon toinen sulkurengas kiinnittyy hakaan ja toisen läpi puolestaan kulkee köysi, köyden voima ei pääse kohdistumaan suoraan kiipeilyhakaan, minkä ansiosta köysi ei pääse liikkuessaan irrottamaan hakaa seinämästä. Näin ollen kiipeilyhaalla on keskeinen ja tärkeä rooli urheilukiipeilyn varmistuksessa.

Kiipeilyhakoja valmistetaan useissa eri malleissa, kuten esimerkiksi kulma- ja veitsihakoina. Perinteinen yleiskäyttöön sopiva hakamalli on kulmahaka, kun taas veitsihaka on ihanteellinen valinta erittäin kapeisiin halkeamiin. Hakamallien valinnassa kyse on lähinnä siitä, mikä hakamalli on kullekin kiipeilijälle mieluisin.

Kiipeilyyn täydellisesti varustava verkkokauppa

Tutustu nyt Addnaturen ajantasaiseen kiipeilyhakojen valikoimaan, ja tilaa niistä omiin tarpeisiisi parhaiten sopivat. Katso samalla myös tarjoamamme jatkot ja varmistuslaitteet sekä köydet ja slingit. Varmistukseen tarvittavien kiipeilyvarusteiden lisäksi löydät meiltä myös kiipeilykengät, kiipeilyvaatteet sekä kiipeilyyn sopivat kypärät ja lamput, joiden avulla pääset varustautumaan lajin pariin mahdollisimman täydellisesti. Tervetuloa ostosreissulle Addnaturen verkkokauppaan – meillä pääset täyttämään ostoskorisi markkinoiden laadukkaimmilla kiipeilyvarusteilla!