Addnature.fi: Kaikki retkeilyyn ja ulkoiluun verkosta
Löydä uusi tyylisi upeista asuehdotuksistamme

Riipputeltat

0 Tuotteet
search.category.products.soldout

Monipuolinen riipputeltta retkiunista nauttimiseen kiipeilypäivinä

Kiipeily on fyysinen ja voimia vaativa laji, ja useamman päivän pituiset kiipeilyreitit laittavat kokeneemmankin konkarin kestävyyden koetukselle. Etenkin bigwall-reitit ovat sekä pitkiä, jyrkkiä että teknisiä, mistä johtuen riittävä lepo on tarpeen kiipeilypäivien välillä. Bigwall-kiipeilyllä tarkoitetaan vaativien kiipeilyreittien kiipeämistä useampien päivien ajan. Riipputeltta tarjoaa monipuolisen ja joustavan lepopaikan bigwall-kiipeilijälle. Tavallisesta teltasta poiketen riipputeltan voi halutessaan kiinnittää roikkumaan kahden puun väliin – mikäli sellaisia on kiipeilyreitillä tarjolla. Jos telttaa käytetään puuttomilla tai harvapuisilla tuntureilla tai vuorilla, sen voi mainiosti pystyttää myös kalliomaaperälle ja nauttia sen sijaan telttaunista puiden välissä esimerkiksi reitin päätepisteen saavuttamisen jälkeen.

Jos riipputelttaa kuljetetaan mukana monipäiväisillä tunturireiteillä, se on näppärä pakata pieneen tilaan kiipeilyreitillä perässä vedettävään haulbagiin yhdessä muiden varusteiden kanssa. Bigwall-kiipeilyn lisäksi riipputeltta palvelee luonnollisesti kiipeilijää myös sellaisilla kiipeilyreissuilla, joilla tunturin tai vuoren seinämää pitkin kiivetään ja laskeudutaan takaisin alas saman päivän aikana. Riipputeltan voi halutessaan pystyttää haluttuun paikkaan jo ennen kiipeilemään lähtemistä, jolloin majapaikka on puiden välissä valmiina odottamassa laskeutumisen jälkeen. Samaista telttaa voidaan tietysti hyödyntää kiipeilyreissujen lisäksi myös retkeilyssä, vaelluksilla sekä kalastus- ja metsästysreissuilla.

Riipputeltta tarjoaa nerokkailla ominaisuuksillaan monia etuja

Riipputeltan puiden väliin ripustettava kokoonpano mahdollistaa nukkumisen etäällä maanpinnasta, minkä ansiosta vältyt murehtimasta sekä kostean, kylmän tai lumisen maaperän epämukavuutta että maaston epätasaisia muotoja selkäsi alla. Teltan korkeammalle puiden väliin kiinnitettäessä myöskään hyönteiset eivät ole samanlaisena riesana kuin maanpinnalla yöpyessä. Halutessaan riipputeltan voi kuitenkin pystyttää myös maahan, mikäli puita ei ole majapaikan lähettyvillä. Huomattavan pieneen tilaan mahtuva teltta on kevyt ja vaivaton kuljettaa mukana pidemmilläkin retkillä. Perinteisiin telttoihin verrattuna riipputelttaa valitessa on tärkeää huomioida sallittu enimmäispainoraja, jonka teltta pystyy kantamaan puiden väliin kiinnitettynä.

Sanalla sanoen riipputeltta yhdistää nerokkaasti teltan ja riippumaton parhaat puolet, tarjoten samanaikaisesti sekä suojaisan nukkumapaikan että unet etäämmällä maanpinnasta. Riipputelttaa ei tule kuitenkaan sekoittaa katoksella ja hyttysverkolla varustettuun riippumattotelttaan, jonka muotoilu muistuttaa teltan sijaan katettua riippumattoa ja joka on kooltaan huomattavasti riipputelttaa pienempi. Useimmat riipputeltat ovat kahden puun väliin kiinnitettäviä malleja, mutta niitä valmistetaan myös yhdellä kiinnityspisteellä varustettuina malleina. Tällaiset riipputeltat ripustetaan roikkumaan esimerkiksi katosta tai katoksesta.

Laadukkaat ratkaisut ulkoseikkailuihin Addnaturelta

Tutustu nyt Addnaturen ajantasaiseen riipputelttojen valikoimaan ja tilaa meiltä oma miellyttävä yöpymisratkaisusi seuraaville retkillesi, liittyivätpä ne kiipeilyyn, vaellukseen tai muihin luonnon helmassa nautittaviin aktiviteetteihin. Meiltä löydät myös muut teltat, kuten kupoliteltat, tunneliteltat ja harjateltat eri kokoluokissa. Valikoimamme kiipeilylaukut ja vaellusreput tarjoavat reilun kokoisia ja toimivia ratkaisuja telttasi ja muiden retkivarusteidesi kuljettamiseen. Tervetuloa ihastumaan Addnaturen valloittavan monipuoliseen valikoimaan, jolla on tarjottavanaan laadukkaita ratkaisuja kaikille ulkoilmassa viihtyville!