Addnature.fi: Kaikki retkeilyyn ja ulkoiluun verkosta
Varaston tyhjennys - jopa -80%¹

Kuksa

0 Tuotteet
Valitettavasti hakusi ei tuottanut yhtään tulosta.

Kuksa kulkee mukanasi

Kuksa on puusta, yleensä pahkasta koverrettu kuppi, joka toimii juoma-astiana lähes missä tahansa tarpeessa. Se on kevyt, erittäin helppo käyttää ja oikein tehtynä ja huollettuna todella pitkäikäinen väline. Kuksa on osa retkeillessä tarvitsemaasi astiastoa, mutta pärjäät pelkällä kuksallakin jo todella pitkälle. Kotimaisen Kupilkan valmistamien kuksien tarina juontaa juurensa satojen vuosien taakse, jolloin nykyisen Kupilkan kehittäjän Kari Kuisman esi-isä oli kehittänyt viinanmaistiaiskupin, joka löytyy Suomesta museosta. Kupilkan tuotteet ovat siis peräisin alun perin 1700-luvulla tehdyistä innovaatioista, joita tuotetaan nykyaikaisilla tuotantovälineillä ja eri materiaaleista kuin alun perin.

Kuplika Kuksa Muki Tumman Harmaa

Kuksat käytössä

Aidot kuksat ovat hyvin perinteisiä ja hienoja monikäyttöastioita, jotka on valmistettu käsityönä, aidosta pahkasta kaivertaen tai kovertaen. Kuksat soveltuvat todella hyvin vaeltajille, retkeilijöille, eränkävijöille ja esimerkiksi partiolaisille ja niihin liittyykin niiden pitkän historian takia monenlaisia tarinoita, joita on mukava jakaa leirinuotiolla ystävien tai vaelluskavereiden kesken. Aito kuksa tulee ottaa käyttöön vihkimällä se mieluiten vahvalla kahvilla, jota pyöritetään kuksassa reunoja myöten ja annetaan sitten olla muutaman minuutin, jotta kahvin rasva suojaa kuksaa pitkään. Jos kuksaa käsittelee ja hoitaa oikein, se palvelee käyttäjäänsä vuosia. On myös olemassa uskomus, että kuksan peseminen poistaa kuksan luoman onnen. Peseminen vaikuttaa kuitenkin yleensä myös kuksan kestävyyteen. Kotimaisten Kupilkan kuksat, kupit, mukit ja astiat voi kuitenkin pestä koneessa ja tiskata käsin luonnossa. Ekologiset astiat kestävät kovaa, jopa -30 °C pakkasta ja toisessa ääripäässä kiehuvaa vettä. Kaikki tuotteet on valmistettu Kupilkan omasta biomateriaalista ekologisella energialla, ja materiaalinsa ansiosta ne patinoituvat ajan kuluessa upeasti, laadun kärsimättä. Kupilka-tuotteet myydään tuoreina ja tuotteen tuoreuden voi haistaa puun tuoksusta, sillä mitä voimakkaampi tuoksu on, sitä tuoreempi tuote on. Kupilkan tuotteet kestävät lähes mitä vain, mutta jos haluat tuotteesi kestävän mahdollisimman pitkään, olisi hyvä olla laittamatta niitä mikroaaltouuniin, avotulelle tai hellalle. Tuotteiden käyttöiän loppupäässä voit kierrättää tuotteet, hävittää ne polttamalla tai palauttaa kätevästi suoraan Kupilkalle, jossa ne päätyvät osaksi uusia tuotemerkin tuotteita.

Kuksat valmistetaan yleensä pahkasta tai oksattomasta puusta. Kupilkan tuotteet valmistetaan tuotemerkin omista luonnonkuiduista valmistetusta komposiiteista, joten koko tuotantoprosessi on hyvin ekologinen ja tukee uusiutuvien energialähteiden hyödyntämistä. Itse tuotannossa käytetty puu on kotimaista ja sitä tuotetaan sertifioiduissa metsissä.

Addnaturen kattavasta valikoimasta löydät runsaasti erilaisia Kupilkan tuotteita, kuten esimerkiksi Kupilka 5, joka on sopiva snapsimuki alkoholille tai toimii pienen kahviannoksen nauttimisessa loistavasti. Kupilka 5:n nimi tulee sen tilavuudesta, joka on 5 cl. Kuppi on varustettu poronnahkanauhalla, jonka avulla saat pidettyä kupin vaikka kaulassasi, jolloin se pysyy varmasti tallessa. Kannattaa myös tutustua saman mallin kahteen eri väriin, jotka löydät kätevästi Addnaturen verkkokaupasta. Aito ja alkuperäinen väri on kuksamaisen ruskea, mutta tuote on saatavana myös mustanharmaana väriversiona. Tarkimman ja ajantasaisen saatavuustiedon saat aina verkkokaupastamme. Addnaturen valikoimaan kuuluu lisäksi isompi kuppi, Kupilka 21, jonka mukana toimitetaan myös samasta luonnonkomposiitista valmistettu lusikka. Tällä setillä saat nautittua juomat ja ruuat kätevästi samasta astiasta ja voit käytön jälkeen puhdistaa astian helposti ja vaivattomasti. Kupilkan tuotteet ovat todella kevyitä ja sopivatkin loistavasti retkeilyyn ja vaellukseen.

Retkeilyvarusteet saat kätevästi Addnaturelta

Addnaturen runsaassa valikoimassa on todella kattavasti erilaisia kuksia ja muita ruokailuvälineitä, aterimia ja astioita, joita tarvitset aktiivisessa elämäntyylissäsi. Meiltä löydät ruokailuun tarvittavien välineiden lisäksi myös paljon muita tarvikkeita sekä vaatteita ja asusteita, joita saatat retkilläsi tarvita. Retkelle varustautuminen kannattaakin aloittaa vuodenaikaan sopivista vaatteista, kuten alusasuista, välikerroksista ja kuorivaatteista. Sitten kannattaa lisätä asuun myös maastoon sopivat jalkineet, joita löydät myös kattavasti valikoimastamme. Täydennä asustuksesi sopivilla hanskoilla ja muilla asusteilla, joille saattaa olla maastossa käyttöä. Muista myös huolehtia muusta varustuksesta, kuten teltoista ja makuupusseista, sekä makuualustoista, jos tarkoituksesi on yöpyä reissulla. Addnaturen verkkokaupassa saat kätevästi kerättyä kaiken tarvittavan yhdellä kertaa samaan ostoskoriin ja tekemällä yli 99 euron tilauksen saat koko tilauksesi kätevästi ilmaisella toimituksella suoraan valitsemaasi toimitusosoitteeseen. Jos sinulla tulee kysyttävää tuotteista tai verkkokaupasta, ole rohkeasti yhteydessä suoraan asiakaspalveluumme.