Addnature.fi: Kaikki retkeilyyn ja ulkoiluun verkosta
Löydä uusi tyylisi upeista asuehdotuksistamme

Lumivyörylapiot

3 Tuotteet
Suodata
Nollaa

Valmistaja

Värit

  • keltainen
  • harmaa
  • punainen

Hinta

Lajittele
Suosituin Uusin Paras arvostelu Hinta, laskeva Hinta, nouseva Suurin alennus
Suodata
Lajittele
Suosituin Uusin Paras arvostelu Hinta, laskeva Hinta, nouseva Suurin alennus
MSR Operator D Lapio
MSR Operator D Lapio
MSR
Operator D Lapio
OVH € 74,95 € 68,95
MSR Responder Lapio
MSR Responder Lapio
MSR
Responder Lapio
OVH € 64,95 € 61,95
Pieps C 720 Shovel, punainen
Pieps C 720 Shovel, punainen punainen
Pieps
C 720 Shovel, punainen
OVH € 84,95 € 52,95
- 38 %

Lumivyörylapio kuuluu vapaalaskijan tärkeimpiin turvavarusteisiin

Monet laskettelijat ja lumilautailijat ovat viehättyneet jännittävästä vapaalaskusta merkitsemättömillä rinteillä. Ennen freeride-laskun pariin suuntaamista on kuitenkin tärkeää olla tietoinen mahdollisten lumivyöryjen aikaansaamista turvallisuusriskeistä, sillä vapaalasku tapahtuu useimmiten paksuun lumipeitteeseen verhoutuneilla, tasaamattomilla rinteillä. Tässä kuvaan astuvat lumivyöryvarusteet, jotka ovat välttämättömiä vapaalaskun turvallisuuden varmistamiseksi. Tärkeimmät lumivyöryvarusteet ovat lumivyörylapio, -lähetin ja sondi sekä lumivyöryreppu. Merkitsemättömille rinteille ei kannata koskaan suunnata ilman näitä välineitä.

Lumivyöryyn joutuessa lumivyöryreppu voi pelastaa pälkähästä repusta löytyvän liipaisimen kautta laukaistavan turvatyynyn avulla, joka nostaa lumivyöryn uhrin lumen päälle. Pelkän repun varaan varusteita ei voida kuitenkaan jättää. Mikäli reppu ei toimikaan odotetulla tavalla esimerkiksi liian raskaan lumen tai suuren lumimäärän vuoksi tai jos reitillä mukana oleva kaveri jää lumivyöryn alle, muut edellä mainitut lumivyöryvarusteet nousevat äärimmäisen tärkeään asemaan.

Löydä tarpeisiisi ja reppuusi sopiva lumivyörylapio Addnaturelta

Lumivyörylapiolla on tärkeä rooli lumivyöryn kohdalle osuessa, jotta vyöryn alle jäänyt uhri saadaan kaivettua esiin lumen alta. Lapio ei kuitenkaan astu kuvaan ensimmäisenä pelastuspuuhiin rientäessä, vaan repussa mukana kuljetettava lumivyörylähetin. Lähettimet pystyvät vastaanottamaan signaaleja jopa 457 kilohertsin taajuudella, joten lähettimen kautta saadaan paikannettua uhrin sijainti lumen alla. Lähettimen, toiselta nimeltään piipparin, jälkeen käytetään tarkemman sijainnin paikantavaa pitkää, kokoontaitettavaa sondia. Kun uhrin tarkka sijainti on tiedossa, on aika aloittaa kaivuutyöt lapiolla.

Lumivyörylapio on rakenteeltaan tukeva ja metallinen, minkä lisäksi siinä on myös kokoontaittuva teleskooppivarsi, jonka ansiosta lapio mahtuu reppuun vaivattomasti. Lumivyörylapioita valmistetaan eri mitoissa ja painoluokissa, mutta kaikki niistä ovat painoltaan huomattavan kevyitä suhteessa niiden mahdollistamaan tehokkaaseen lapiointiin. Lapiomallit eroavat toisistaan niin varren ja lapio-osan muotoilun puolesta kuin ilmeiltään ja värityksiltään. Laadukkaan ja erityisesti lumivyörytilanteisiin valmistetun lapion valitsemalla voi varmistua siitä, että se toimii optimaalisesti hädän hetkellä.

Kun aikeissasi on varustautua oikeaoppisesti vapaalaskuun, Addnaturelta löydät laadukkaat lumivyörylapiot. Tarjoamme valikoimassamme lapiomalleja eri muotoiluilla, mitoilla ja värityksillä muun muassa tuotemerkeiltä Pieps ja MSR. Tutustu kunkin lapiomallin tarkempiin tuotekuvauksiin tuotekuvia napauttamalla, jolloin saat esille myös sinua kiinnostavan lapion painon ja tarkat mitat. Tarpeisiisi sopivimman ja reppuusi mahtuvan lapion valittuasi sen tilaaminen onnistuu muutamilla klikkauksilla, minkä jälkeen toimitamme tilauksesi mahdollisimman ripeästi.

Laskettelijat ja lumilautailijat 24/7 varustava verkkokauppa

Addnaturelta hankit kätevästi lumivyörylapion lisäksi muutkin lumivyöryvarusteet, sillä löydät valikoimastamme myös lumivyöryreput, -lähettimet ja sondit. Kun olet lisännyt ostoskoriisi kaikki näistä turvavarusteista, vietä hetki aikaa myös talviurheiluvalikoimamme parissa, josta löydät muun muassa uudet lasketteluvaatteet, laskettelukypärät ja laskettelulasit, mikäli ne kaipaavat uusintaa. Ympäri vuorokauden avoinna oleva verkkokauppamme on saatavilla aina silloin, kun ostosten teko sinulle parhaiten sopii. Tervetuloa Addnatureen varustautumaan lasketteluun ja lumilautailuun sekä tekemään vapaalaskusta turvallisempaa!