Addnature.fi: Kaikki retkeilyyn ja ulkoiluun verkosta
Nauti syksyn juoksulenkeistäsi

Monitoimityökalut & Linkkuveitset

0 Tuotteet
Valitettavasti hakusi ei tuottanut yhtään tulosta.

Taskussa kulkeva linkkuveitsi pelastaa retkeilijän monesta pulmasta

Addnaturen valikoimasta linkkuveitsi edulliseen hintaan Miten onnistuu vaelluksella onkivavan leikkaaminen, kalanperkaus, telttanarun katkaisu tai vaikka säilykepurkin avaus? Helposti ja ilman häsläämistä kun retkeilyvarusteisiin kuuluu kevyt ja monikäyttöinen linkkuveitsi tai monitoimityökalu. Markkinoilla on monenlaisia malleja aina yksinkertaisesta taittoveitsestä monikäyttöisiin työkaluihin, joilla onnistuu niin ruuvaaminen, leikkaaminen, sahaaminen kuin katkaiseminenkin. Valitse linkkuveitsi käyttötarpeen mukaan, Kätevä pikku työkalu on omiaan vaeltajan rinkan lisäksi autoon, kesämökille, repun sivutaskussa missä tahansa. Kunhan muistat siirtää sen ruumaan menevään matkalaukkuun ennen lentokentän turvatarkastusta!

Yksi työkalu, monta käyttöä

Jokaisella vaeltajalla on erimittainen varustelista mukaan otettavista tavaroista ja tarvikkeista. Grammanviilaajalle paino on ratkaiseva tekijä, ja kaikki ylimääräinen jätetään kotiin. Leiriytymisvarusteiden ja vaatteiden lisäksi ehdottomia tarvikkeita yöpymisvaelluksilla ovat ruoanvalmistusvälineet, ensiaputarvikkeet, teltan ja varusteiden huolto- ja korjaustarvikkeet sekä jonkinlainen veitsi. Yksinkertaisimmillaan se on vyöhön kiinnitettävä puukko tai taittoveitsi, puukon lisänä tai korvaajana voi toimia monitoimityökalu tai linkkuveitsi. Linkkuveitsien ominaisuuksien ja työkalujen määrä on huimaava, yhdessä työkalussa voi olla jopa kymmeniä eri toimintoa, esimerkiksi:

  • Ruuvimeisselit
  • Sakset
  • Pinsetit
  • Purkinavaaja
  • Pullonavaaja ja korkkiruuvi
  • Saha
  • Pihdit
  • Hammastikku

Lisätietoja linkkuveitsestä

Ennen kuin innostut hankkimaan kymmenosaisen työkalun, pysähdy miettimään sen käyttötarvetta. Mitä useampi teriä veitsessä on, sen painavammaksi se muuttuu. Lisäksi esimerkiksi saha linkkuveitsessä ei suinkaan korvaa oikeaa isompaa sahaa polttopuiden sahaamisessa. Talvioloissa metallivartinen linkkuveitsi tuntuu pakkasessa kylmemmältä käteen kuin puu- tai muovikahavainen puukko vaikkapa kaloja suolistettaessa. Linkkuveitsen kahva on myös pienempi, joten siinä ei ole samanlaista vipuvoimaa kuin isommassa työkalussa. Työkalujen, esimerkiksi ruuvimeisselin lukittavuus voi olla tärkeä valintaperusta. Tarkista myös linkkuveitsen työkalujen kätisyys, jos olet vasenkätinen. Ruostumaton teräs on yleisin valmistusmateriaali, saatat löytää veitsiä myös seosteräksestä, damaski- tai hiiliteräksestä valmistettuna. Ruostumaton teräs pysyy kunnossa ilman erityisen huolellista hoitoakin, kun pyyhkäiset sen puhtaaksi käytön jälkeen. Se ei myös hätkähdä sadetta vaikka unohtaisit veitsen ulos yön ajaksi. Muut terämateriaalit vaativat hieman tarkempaa huolenpitoa. Linkkuveitsen tai puukon oiva kaveri pidemmällä eräretkellä on hiomakivi tai -puikko. Näin terä pysyy kunnossa ja terävänä koko reissun ajan. Kahvan koko, materiaali ja uurteisuus vaikuttavat siihen, kuinka hyvän pidon saat veitsestä märin sormin tai pakkasessa. Pienimmät linkkuveitset voi kuljettaa taskussa, kaulahihnassa tai avaimenperässä, järeämmän työkalun paikka on rinkassa helposti irrotettavissa. Vertaile eri tuotemerkkejä ja niiden ominaisuuksia, kokeile linkkareita kädessä jos mahdollista ja tee valintasi järkiperäisesti. Opeta linkkuveitsen turvallinen käyttö lapsille pienestä pitäen: veitsellä ei vuolla itseä eikä muita kohti, eikä veitsi kädessä juosta. Muista, että terävä veitsi on turvallisin käyttää.

Vaellusmaastot kulman takana, tarvikkeet netissä klikkauksen takana

Niin kuin kaikkien retkeilytarvikkeiden, myös veitsen valinnassa kannattaa pysähtyä tekemään vertailuja, kysellä muiden retkeilijöiden käyttäjävinkkejä ja miettiä käyttätarkoitus ennen valinnan tekemistä. Addnature.fi -verkkokaupassa sinua odottavat niin vaatteet, varusteet kuin veitsetkin. Selaa tuotteita kotisohvalla, maksa ostoskorisi luottokortilla, verkkopankin kautta tai ota käyttöön maksut pidemmälle aikavälille jaksottava osamaksu. Addnaturen toimitusaika on lyhyt, varastovalmiit tuotteet toimitetaan tilausta seuraavana arkipäivänä. Säilytä paketin mukana tuleva palautuslomake, ja jos tuote ei vastaakaan tilausta, voit palauttaa sen ilmaiseksi 30 päivän ajan. Tsekkaa verkkokaupan valikoimat jo tänään! Addnature.fi -uutiskirjeen tilaamalla pysyt kärryillä parhaista tarjouksista ja uutuustuotteista ensimmäisten joukossa.

Älä unohda myös näitä retkeilyvarusteita:  Kahvinkeittimet |  Ruokailuvälineet |  Retkilamput |