Addnature.fi: Kaikki retkeilyyn ja ulkoiluun verkosta
Jopa -60% ulkoiluvaatteista & -varusteista

Puukot

0 Tuotteet
search.category.products.soldout

Puukko on tärkeä varuste kaikille luonnossa liikkujille!

Puukko retkeilyyn ja vaellukseen Addnaturesta Puukko on ollut ihmisen käytössä kivikaudelta saakka, eikä se vieläkään ole menettänyt asemaansa kätevänä apuvälineenä. Se on ollut myös suomalaiselle arjen perustyökalu ja sitä käytettiin paljon koristeena juhla-asussa. Puukko on edelleen eräs näyttävimpiä yksityiskohtia pohjalaisissa kansallispuvuissa. Naiset ja miehet kuljettivat entisaikaan puukkoa vyöllään, josta se oli helposti saatavilla jokapäiväisiin askareihin. Siitä oli hyötyä erilaisten tarve-esineiden teossa ja ruokailussa. Nykyään on olemassa erityyppisiä puukkoja erilaisiin käyttötarkoituksiin. Linkkuveitset eli taittoveitset kuuluvat jokaisen luonnossa liikkujan perusvälineisiin. Niitä voivat käyttää aikuiset, mutta myös lapset tarvitsevat puukkoja esimerkiksi partiossa. Puukon koko on kuitenkin hyvä olla käyttäjän käteen sopivan kokoinen. Veitsestä pitää saada hyvä ote, joka ei lipsu käytön aikana. Pienikokoiset linkkuveitset ovat helppokäyttöisiä pienessäkin kädessä. Puukko on aivan turvallinen työväline oikein käytettynä, mutta sen käyttö vaatii huolellista keskittymistä käsillä olevaan toimintaan. Puukolle on usein tarvetta kotona, mutta luontoon kannattaa valita sinne suunniteltu tuote.

Erilaisia puukkoja kaikkiin tarkoituksiin

Retkipuukkoja ei ole tehty varsinaisesti esineiden veistelyyn, vaan erilaisten aktiviteettien avuksi. Puukkoja tarvitaan metsässä monenlaiseen vuolemiseen. Vuoleminen tapahtuu aina itsestä poispäin, näin tehdään vaikka lastuja nuotion sytyttämistä varten. Joskus vaeltaja voi joutua puukkonsa avulla rakentamaan jopa laavun suojakseen. Sivustollamme on useita puukkoja, jotka on suunniteltu juuri retkeilijän ja eränkävijän tarpeisiin. Taittoveitset kulkevat vaivatta hyvin varustautuneen retkeilijän taskussa ja ovat aina valmiina tarvittaessa. Kalastaja löytää puukolleen monenlaista käyttöä ammattinsa parissa. Puukko on välttämätön varuste myös metsämiehen matkassa, olipa jahdin kohteena sitten linnut tai isompi riista. Näpsäkän kokoinen puukko on tarpeellinen apuväline myös sienimetsällä. Nimensä mukaisesti taskuveitsi on kätevä taittaa takaisin taskuun käytön jälkeen. Joissakin malleissa avaaminen ja sulkeminen käy vaikka yhdellä kädellä, olipa käyttäjä oikea tai vasenkätinen. Toisissa on mukana terän lukitus. Taittopuukoissa on monesti erilaisia lisätyökaluja, kuten mm. korkkiruuvi.

Puukot ovat tehty kestämään kovaakin käyttöä

Nykyaikaisille laadukkaille retkipuukoille on yhteistä niiden kestävyys ja keveys. Keveimmät linkkuveitset voivat painaa jopa vain 13 - 27 grammaa. Niiden paino riippuu kuitenkin käytetyistä materiaaleista, muotoilusta ja veitsen varustuksesta. Osassa veitsistä on pelastuskäyttöön tarkoitettuja ominaisuuksia. Pienestä apuvälineestä voi joskus olla suuri apu kiperässä tilanteessa. Joidenkin puukkojen vahvassa teräosassa ja kahvassa on muotoilua, joka hyödyttää käyttäjäänsä myös hätätilanteissa. Tällaisella veitsellä pystyy leikkaamaan esimerkiksi turvavyön poikki tai rikkomaan tarvittaessa ikkunan. Valikoimissa on tuotteita, jotka kestävät kovaa pakkasta ja kuumuutta. Toisenlaista suunnittelua edustaa ohuen luottokortin muotoinen taittoveitsi. Se on huippukätevä apuväline missä tahansa, sillä se mahtuu kortin tavoin kukkaroon. Sitä on kätevä kuljettaa matkassa, koska kukkaro on yleensä aina mukana. Veitsien terien valmistusmateriaaleina käytetään ruostumatonta terästä (stainless steel), joka on usein vahvuudeltaan 420, ja joskus 440-vahvuista kirurgiterästä (surgical steel). Tämän vahvuiset materiaalit vastustavat tehokkaasti kulumista ja niitä pystyy silti teroittamaan. Joissakin puukoissa on vahvuutta ja korroosionkestävyyttä lisäämässä titaanipinnoite. Ruostumaton teräs sisältää yli 10 prosenttia kromia, joka muodostaa hapen kanssa reagoidessaan sen korroosiokestävyyden eli sen ruostumattomuuden. Tämä terämateriaali on myös hygieeninen, sillä sen puhdistaminen on helppoa. Teräksen hyviin ominaisuuksiin kuuluu tietysti myös ekologisuus, koska se kestää aikaa ja lukuisia käyttökertoja vuodesta toiseen. Laadukas veitsi kannattaakin pitää hyvässä kunnossa, sillä terävä puukko on aina tylsää turvallisempi.

Hyödylliset työkalut lisäävät matkasi turvallisuutta!

Kahvojen materiaalit voivat olla monenlaista puuta, terästä tai muovia. Tuotteissa on myös kahvoja, joissa on yhdistetty erilaisia materiaaleja. Joissakin veitsimalleissa kahva on muotoiltu sormien otteen mukaan. Toisiin kahvoihin saa liitettyä erillisen vyöklipsin tai kuljetusnauhan. Taittoveitsien tärkein ominaisuus on käytännöllisyys, mutta se ei estä niitä olemasta hyvännäköisiä esineitä. Puiset kahvat ovat erottuvia ja niistä löytyy myös tyylikkäitä kaarevia muotoja. Monien puukkojen yksityiskohdat on tehty niin näyttäviksi, että omaa puukkoa kelpaa pitää esillä. Alahela ja ylähela voivat taskuveitsissäkin olla erittäin upeasti muotoiltuja. Koristelua voidaan lisätä myös terän hamarapuolelle. Tämäntyyppisissä veitsissä on mukana myös ripaus perinteistä puukkosuunnittelua, mutta nykyajan vaatimuksiin sovitettuna. Puukot ovat yksiteräisiä, eli vain toiselta puolelta viistettyjä. Terän viiste on yleensä täysin sileä tai osittain sahalaitainen. Saatavana on myös ns. veriuralla varustettuja taittoveitsiä. Puukkojen malleista voi siis valita itselleen perinteisen tyylikkään tai erittäin modernin suunnittelun keinoin valmistettuja työkaluja. Toisissa kahvoissa on minimaalisen vähän materiaalia, koska kahvaan on jätetty aukkoja. Tämän ansiosta veitsi on erittäin kevyt, mutta samalla aukot mahdollistavat erillisten kuljetusmekanismien liittämisen veitseen. Suoralla kahvalla varustettuja taittoveitsiä on myös tarjolla niistä pitäville. Kahvojen pinta saattaa olla kohokuvioinen, se antaa lisää pitoa otteeseen. Puukon terä muodostaa kahvan kanssa sopusointuisen kokonaisuuden koon ja muotoilun puolesta. Malleissa löytyy kapealinjaisia puukkoja, sekä hiukan leveämpiä muotoja oman maun ja käyttötarpeen mukaan. Yhteinen piirre taskuveitsille on niiden lyhyt mitta. Ne eivät ole pituudeltaan suurikokoisia, mutta silti erittäin toimivia vaikka eränkävijän ruokailussa. Materiaalit kestävät luotettavasti vaihtelevassa käytössä silloin kun ollaan kaukana kotoa. Näppärät ja helppokäyttöiset linkkuveitset ovat täynnä erilaisia värivaihtoehtoja. Valikoimasta löytyy pirteällä ilmeellä varustettuja tuotteita, jotka näkyvät luonnon vehreyden keskellä kirkkaan värinsä ansiosta. Rauhallisten värien ystäville on tarjolla luonnonmukaisia sävyjä. Tutustu puukkojen valikoimaan verkkokaupassamme. Valitse Addnaturelta omaan toimintaasi sopiva puukko, josta on sinulle hyötyä pitkään:

  • Taittoveitsi korkkiruuvilla
  • Muovikahvainen taittoveitsi
  • Teräksinen linkkuveitsi
  • Taittoveitsi puukahvalla
  • Erittäin kevyt taittoveitsi
  • Kortin muotoinen taittoveitsi
  • Taittoveitsi pelastusominaisuuksilla

Tilaa meiltä välineitä työhön ja harrastuksiin!

Katso puukkojen valikoimasta omat suosikkisi eräretkille ja harrastekäyttöön. Valitse käyttöösi tuote, jonka ominaisuudet tekevät tulevasta reissustasi edellistä paremman. Vaaditko puukoltasi ensisijaisesti äärimmäistä keveyttä ja tyylikästä ulkonäköä? Vertaile puukkojen erikoisominaisuuksia sivustollamme, löydät paljon hyödyllisiä varusteita osoitteesta: addnature.fi. Netissä tuotteisiin tutustuminen on erittäin helppoa! Toimitamme veitsesi perille pikaisella aikataululla. Voit tietysti palauttaa tuotteita, jos et olekaan niihin tyytyväinen. Meillä on käytössä laajennettu palautusoikeus, voit palauttaa käyttämättömiä tuotteita takaisin 30 päivän aikana.

Muita hyödyllisiä retkeilytarvikkeita:  Lapio |  Outdoor-kameratarvikkeet |  GPS |