0
Suosikit
0
Ostoskorisi
Menu
Etusivu Hooked Pohjoismaiden parhaat vaellusreitit kesä- ja syysaikaan

Pohjoismaiden parhaat vaellusreitit kesä- ja syysaikaan

Vaikka harva sen tietää Pohjoismaiden ulkopuolella, ovat maat keskenään luonnoltaan yllättävänkin erilaisia. Suomi tunnetaan tietysti tuhansien järvien maana, ja reitin kuin reitin varrelta löytyykin yleensä monia järviä, lampia ja jokia. Norjassa maisemaa hallitsevat taas vuoret ja vuonot. Ruotsista löytyy vuoristomaisemaa pohjoisesta ja lännestä, kun taas etelässä korkeuserot tasoittuvat. Tanskan maasto on helppokulkuista, mutta samalla kuitenkin uskomattoman kaunista. Islanti on toki sijaintinsa vuoksi hieman oma lukunsa, ja Islannista löytyykin henkeäsalpaavan upeita maisemia jos niin pitkälle jaksaa lähteä. Vesiputoukset, geysirit, vulkaaninen hiekka – Islannin luonto on kerrassaan uniikki ja uskomaton.

Pohjoismaat ovat monipuolisuutensa lisäksi erinomainen kohde vaellusretkille myös jokamiehenoikeuksien ansiosta. Ruotsissa ja Norjassa on lähes samanlaiset oikeudet kuin Suomessa, tosin etukäteen kannattaa aina tutustua paikallisiin sääntöihin esimerkiksi siitä, mihin teltan saa pystyttää. Tanskassa ja Islannissa maanomistajalla on enemmän valtaa päättää omista maistaan, mikä rajoittaa jokamiehenoikeuksia. Tätä ei kuitenkaan kannata säikähtää, sillä vaellus- ja retkeilymahdollisuuksia on silti olemassa runsaasti! Toinen syy siihen, miksi vaeltaminen Pohjoismaissa on erityisen helppoa, on liikkumisen vapaus. Pohjoismaat ovat keskenään sopineet, että rajanylitykseen riittää pelkkä kuvallinen ajokortti – et siis tarvitse passia tai edes henkilökorttiasi mukaan retkelle. Voit siis huoletta ja helposti tehdä vaellusretkestäsi myös kansainvälisen! Rajan ylittäviä vaellusreittejä löytyy paitsi Suomen, Norjan ja Ruotsin väliltä, myös Tanskan ja Ruotsin väliltä. Alle olemme koonneet omat suosikkireittimme, tutustu listaan ja aloita reissun suunnittelu!

 

 

Vaellusreitit Suomessa

Nuuksion kansallispuisto

Nuuksio sijaitsee kätevästi bussiyhteyden päässä Helsingistä ja tarjoaa monenlaisia reittejä monenlaisille vaeltajille. Lyhyimmät päiväretkiin tarkoitetut reitit ovat pituudeltaan vain 2 kilometriä, mutta pisin vaellusreitti on jo 20 kilometriä. Ehkäpä suosituin reittivalinta on kansallispuiston läpi vievä, noin 14 kilometrin pituinen reitti. Vaikka kansallispuisto sijaitseekin pääkaupunkiseudulla, on siellä mahdollista unohtaa arjen kiireet. Useiden järvien ja lampien ansiosta Nuuksion maisemat ovat aidointa Suomea! Suosion vuoksi Nuuksiosta löytyy myös paljon hyvin hoidettuja teltta- ja laavupaikkoja sekä nuotiopaikkoja. Sijaintinsa, reittien pituuden sekä monipuolisuutensa ansiosta Nuuksio sopii erinomaisesti koko perheelle ja aloitteleville vaeltajille.

Hetta-Pallas reitti

55 kilometrin mittaista vaellusreittiä tituleerataan Suomen vanhimmaksi vaellusreitiksi. Reitti aloitetaan yleensä Hetasta, hurmaavasta kylästä Enontekiöllä. Matkan varrella pääsee kokemaan uskomattoman kauniita tunturimaisemia, kävelemään perinteisiä pitkospuita pitkin ja myös haastamaan itsensä polveilevassa maastossa. Reitillä on mahdollista myös kiivetä Pallastuntureiden korkeimmalle kohdalle, Taivaskerolle, jonka huippu on 807 metriä merenpinnan yläpuolella. Haastavuudeltaan tämä reitti sopii erinomaisesti myös aloittelijalle, sillä se on jaettu helposti taittuviin pätkiin. Lisäksi matkan varrelta löytyy paljon autiotupia ja jopa sauna, jossa voi rentoutua reitin puolimatkassa. Hetta-Pallas reitti on tosin hyvin suosittu, joten suosittelemme ehdottomasti ottamaan mukaan myös teltan yöpymistä varten!

Itärajan kesäretkeilyreitti

Nimensä veroisesti tämä vaellusreitti löytyy Suomen itärajalta, Kuusamon ja Kajaanin välistä. Reitti on tunnettu upeista nähtävyyksistään, kuten vienankarjalaisista kylistä sekä talvisodan muistomerkeistä. 160 kilometrin mittaisen reitin varrella on myös kauniita erämaa-alueita ja suojeltuja soita. Päätöspisteenä on Hossan kansallispuisto, mutta reitin voi aloittaa ja lopettaa monesta eri kohdista, jos ei halua kulkea koko 160 kilometrin matkaa! Kuten nimikin kertoo, reitti on upeimmillaan nimenomaan kesäsisin, jolloin on mahdollista nähdä esimerkiksi lähestulkoon sadunomaiset tupasvillan täyttämät maisemat. Koska reitti on pitkä, sen varrella on myös monia erilaisia yöpymismahdollisuuksia, niin teltassa kuin laavussakin.

Peuran polku

Peuran polku vie retkeilijän Pohjanmaan ja Keski-Suomen uniikkeihin maisemiin. Reitiltä avautuvat kauniit ja tasaiset salomaat, jotka vesi täyttää vuosittain lumen sulaessa. Salamajärven kansallispuistoonkin vievä reitti sijaitsee verrattain koskemattomassa osassa Suomea, mikä on jo kokemus sinänsä! Reitin varrelta löytyy monia yöpymis- ja taukopaikkoja, minkä ansiosta Peuran polku sopii 115 kilometrin pituudestaan huolimatta hyvin myöskin aloittelevalle vaeltajalle. Reittiä on myös mahdollista pätkiä osiin, jopa päiväretken mittaisiin vaelluksiin. Tai jos haluat asettaa itsellesi suuremman tavoitteen, Peuran polku on myös osa Euroopan kaukovaellusreittiä numero 6, joka vie Kilpisjärveltä aina Italian Adriaan saakka!

Vaeltaminen Suomessa

Me suomalaiset rakastamme matkata lämpimään, ja onko se ihmekään, kun ison osan vuodesta mittari näyttää miinusasteita ja ulkona on pimeää. Lähimatkailu kuitenkin nostaa suosiotaan jatkuvasti, ja on mahtavaa, että yhä useampi suomalainen haluaa nauttia meidän omasta kotimaisesta luonnostamme! Vaeltaminen on paitsi loistavaa liikuntaa, myös erinomainen tapa tutustua luontoon ja kaivaa muistin kätköstä ne ala-asteella opitut tiedot eri kasveista ja eläimistä.

Suomen vaellusreittien ehdottomia vahvuuksia ovat kaikille sopivat maastot sekä niiden monipuolisuus: vaikka maastostamme ei löydy vuoria, tuovat tunturit ja harjut monille reiteille haastetta, minkä lisäksi suot, järvet, joet, kangasmetsät, koivulehdot ja muut ihanat maisemat tuovat vaihtelua näkymään. Suomessa vaellukselle lähteminen on myös helppoa asuinpaikasta riippumatta, sillä erilaisia luontokohteita on Hangosta ja Turun saaristosta lähtien aina käsivarteen saakka. Muistathan, että Suomen vaellus- ja retkeilykartat voit ladata kätevästi Metsähallituksen tarjoamasta Retkikartta-palvelusta!

 

 

Vaellusreitit Ruotsissa

Kungsleden

Yli 400 kilometrin mittainen Kungsleden-reitti on ”perustettu” jo 1800-luvun lopulla, joten tällä reitillä kulkiessa voi todella kuulla puiden lehtien lisäksi myös historian lehtien havinaa! Pohjois-Ruotsissa sijaitsevaa reittiä pidetään yhtenä kauneimmista ruotsalaisista vaellusreiteistä, ja sen varrella on mahdollisuus kokea niin hulppeat vuorimaisemat kuin kuvankauniita niittyjäkin. Halutessasi voit myös valita vaellettavaksi vain pätkän, jonka maisemat kiinnostavat sinua! Pitkospuut ja perinteiset puiset sillat vievät vaeltajan turvallisesti rotkojen ja märkien soiden yli. Kungsledenin varrelta löytyy monia telttapaikkoja, mutta päivämatkan päässä toisistaan sijaitsee myös mökkejä, joita voi käyttää yöpymiseen. Tämä reitti sopii erinomaisesti niin aloittelijalle kuin haastetta etsivällekin!

Sörmlandsleden

Tämä 1000 kilometrin pituinen vaellusreitti on erittäin suosittu sijaintinsa ansiosta. Ruotsin keskivaiheilla – turvallisen etäisyyden päässä kaupungeista – sijaitsevalle vaellusreitille on helppo päästä niin autolla kuin julkisella kulkuvälineelläkin. Sörmlandsleden on jaettu kätevästi kymmeniin erilaisiin päivämatkoihin, jotka vaihtelevat pituudeltaan ja haastavuudeltaan. Reitti sopii siis niin aloittelijalle kuin konkarillekin, kunhan vain valitset oikeat reitit oman tasosi mukaan! Tuhanteen kilometriin mahtuu tietysti myös hurjan paljon erilaisia maisemia, kasvia ja eläimiä, ja Kungsledenin varrella onkin mahdollista bongata jos jonkinmoista lajia. Reitin varrelta löytyy myös monia telttailu-, tauko- ja yöpymispaikkoja – eivätkä hotellitkaan ole liian kaukana, jos mukavuudenhalu sattuu iskemään kesken matkanteon!

Skåneleden

Skånessa, aivan eteläisimmässä Ruotsissa, sijaitseva yli 1100 kilometrin mittainen Skåneleden vie vaeltajan täysin erilaisiin maisemiin kuin Pohjois-Ruotsin vaellusreitit. Jylhien vuorten ja tunturimaisemien sijaan Skåne on tunnettu alavuudestaan, kauniista rannikostaan sekä rehevistä lehdoistaan. Skåneleden on jaettu viiteen osaan maantieteen ja luonnon perusteella, ja valittavanasi on pitkien reittien lisäksi 95 eri päiväretkeä. Skåneleden on myös erinomainen valinta, jos haluat yhdistää vaellusreissuusi hieman kulttuuria, sillä esimerkiksi mielenkiintoiset Lundin ja Malmön kaupungit ovat lähellä reittiä. Reitillä on myös mahdollista yhdistää vaeltaminen esimerkiksi melontaan – todellinen aktiiviloma!

Padjelantaleden

Padjelantaleden on Ruotsin Lapissa sijaitseva vaellusreitti. Norjan rajan lähellä sijainnistaan huolimatta reitin korkein nousu on vain 300 metriä, tehden siitä erinomaisen valinnan myös aloittelijoille. 140 kilometrin pituisen reitin kulkemiseen käytetään yleensä 9-10 päivää, tosin tämä riippuu tietysti paljolti vaeltajan kuntotasosta. Hyvällä kesäsäällä Padjelantaledenin varrella avautuu kauniita, laakeita maisemia, joita rytmittävät järvet ja lammet. Reitin varrelta löytyy myös runsaasti erilaisia autiotupia, joissa voi yöpyä – mökiltä toiselle on harvoin yli 20 kilometriä. Kvikkjokk, toinen reitin päätepisteistä, on päätepiste myös Kungsledenille ja legendaariselle Kalottireitille, joten voit helposti yhdistää vaellusreissuusi useamman reitin, jos intoa ja kuntoa vain riittää!

Vaeltaminen Ruotsissa

Ruotsiin on helppo lähteä vaeltamaan, sillä luontoa koskevat lait ja tavat ovat pitkälti samat kuin Suomessa. Matkakin taittuu Ruotsiin helposti joko autolla tai lautalla esimerkiksi Turusta tai Vaasasta. Ruotsi on huomattavasti suurempi maa kuin Suomi, etenkin pituussuunnassa, ja Ruotsista on myös helppo löytää maisemia, joita Suomessa ei ole. Etenkin Skandi-vuoret Ruotsin ja Norjan rajalla eroavat suuresti Suomen maisemista, ja alueelta saakin helposti mieleenpainuvia muistoja. Vuoristoiset reitit sopivat erityisen hyvin heille, jotka etsivät vaelluksiinsa hieman enemmän haastetta!

Ruotsista löydät monia pitkiä vaellusreittejä, jotka sopivat valloitettaviksi pidemmän reissun aikana, mutta yhtä hyvin myös jaettaviksi erillisiksi päiväretkiksi. Kokonaisuutena Ruotsi on helppo ja monipuolinen vaelluskohde, sopien loistavasti patikoijalle, joka kaipaa uusia kokemuksia ja maisemia!

 

 

Vaellusreitit Norjassa

Kalottireitti

Kalottireitti on yksi Pohjoismaiden tunnetuimmista vaellusreiteistä. 800 kilometriä pitkä reitti kulkee niin Ruotsin, Norjan kuin Suomenkin alueilla, mutta sen perinteiset aloitus- ja päätepisteet löytyvät Norjan puolelta. Myös suurin osa reitistä, noin 380 kilometriä, sijaitsee Norjan alueella. Reitin varrella on mahdollisuus kokea upeita pohjoisia tunturimaisemia, kauniita koivumetsiä, ja niin tunturiylänköjä kuin jyrkkiä rotkojakin. Reitti tarjoaa myös erinomaisen mahdollisuuden tutustua tunturikasvillisuuteen ja tutkia sitä. Pitkän reitin varrelta löytyy runsaasti tauko- ja yöpymispaikkoja jokaisen maan alueelta, eikä koko matkaa ole tietenkään tarkoitus taittaa päivässä! Vaikka perinteinen reitin aloituspaikka sijaitseekin Kautokeinossa ja perinteiset lopetuspaikat Sulitjelmassa tai Ruotsin Kvikkjokkissa, voi reitille lähteä myös sen keskivaiheilta.

Aurlandsdalen

Aurlandsdalen-laakso yhdistää kivikkoiset vuoret ja rehevän luonnon, eikä sitä turhaan kutsuta Norjan Grand Canyoniksi. Kaunis laakso jylhien vuorenrinteiden välissä on melko uskomaton näky! Sadunomaisessa laaksossa on mahdollista nauttia kauniista vuoristomaisemista, koskemattomista vesiputouksista ja lumoavista luolista. Aurlandsdalenissa on mahdollista tehdä päivänmittaisia vaellusretkiä tai yöpyä mökissä. Merkittyjen reittien pituudet vaihtelevat noin 10 kilometristä 20 kilometriin, joten valinnan varaa on omasta kunnosta ja kiinnostuksesta riippuen. Astetta helpompi maasto sopii hyvin erityisesti aloittelijoille ja ensi kertaa Norjassa vaeltaville, sillä korkeuseroja ei näillä reiteillä tule kovinkaan paljon – ainakaan moniin muihin Norjan vaellusreitteihin verrattuna!

Lofootit

Yksikään listaus Norjan vaellusmahdollisuuksista ei olisi täydellinen ilman mainintaa Lofooteista! Lofootit ovat saariryhmä Pohjois-Norjan rannikolla. Harvassa paikassa voi ihastella kauniimpia maisemia kuin Lofooteilla, ja useat rakastuvatkin paikkaan ensisilmäyksellä vain palatakseen saarille uudestaan ja uudestaan. Lofootit ovat alueena melko iso, ja saarilta löytyykin monenlaisia vaellusreittejä. Erittäin suosittua on tehdä lyhyitä päivävaelluksia, ja siirtyä iltaisin tai aamuisin aina uuteen paikkaan uutta vaellusta varten. Tyypillisiä reittejä ovat esimerkiksi Værøy-saaren ympäri vaeltaminen, eli toisin sanoen noin 10 kilometrin tai 6 tunnin mittainen reitti. Tai Justadtindenille kiipeäminen, eli noin 12 kilometrin matka ylös ja takaisin lähtöpisteeseen. Vaihtoehtoja on lukemattomia! Eikä autolle palaaminen vaelluksen päätteeksi tarkoita sitä, että teltta tarvitsisi pystyttää parkkipaikan viereen. Suosittu yöpymispaikka on esimerkiksi Kvalvikan ranta, jossa voi päivän päätteeksi nukahtaa Atlantin aaltojen tasaiseen huminaan ja lampaiden määintään!

Jontunheimenin kansallispuisto

Jontunheimen on varmasti yksi Norjan suosituimmista kansallispuistoista, eikä vähiten siksi, että koko Pohjoismaiden korkein piste – Galdhøpiggen 2469 metrissä – sijaitsee siellä. Upeat vuorimaisemat, kirkkaan sininen vesi ja rehevä luonto vetävät puoleensa niin patikoijia kuin kiipelijöitäkin vuosi toisensa jälkeen, ja alueella vieraileekin kauden aikana jopa 30 000 kävijää. Kansallispuistosta löytyy yli 50 merkittyä vaellusreittiä, joten valinnan varaa riittää, halusitpa sitten haastaa itsesi tai lähteä helpommalle vaellukselle. Kuuluisin reitti on  Besseggen-reitti, joka ei kuitenkaan ole aivan helppo nakki: ilman taukoja reittiin kuluu 6-7 tuntia, ja korkeuseroa on jopa 900 metriä! Alueelta löytyy myös monia tupia yöpymistä varten.

Vaeltaminen Norjassa

Norja on erinomainen vaellusmaa, jonka kuvankauniit maisemat jättävät tuskin ketään kylmäksi. Vaellusreitit on useimmiten merkitty selkeästi punaisella T-kirjaimella. Merkki löytyy joko kivestä tai erikseen pystytetystä paalusta. Suurien korkeuserojen vuoksi Norjaan lähtiessä kannattaa ehdottomasti tutustua eri reittien ohjeaikoihin, sillä pelkkä pituus ei välttämättä kerro paljoakaan reitin vaativuudesta tai sen suorittamiseen tarvittavasta ajasta. Etenkin meille suomalaisille, joille vuoristojen korkeuserot eivät ole yhtä tuttuja, vuoristomaisemissa kulkevien reittien vaativuus saattaa tulla yllätyksenä.

Norjassa vaeltaessa on myös tärkeää pitää mielessä jäätiköiden ja lumisiltojen pettävyys, etenkin loppukesästä – ole aina erittäin varovainen ja käytä köysiä ylittäessäsi niitä, sillä vaikka esimerkiksi lumisilta olisi kestänyt edellistä kulkijaa, se saattaa yllättäen pettää allasi.

 

 

Vaellusreitit Tanskassa

Camønoen

Camønoen tunnetaan Tanskan ystävällisimpänä vaellusreittinä. 175 kilometrin pituinen reitti kiertää monia alueita kuten Møn, Nyord and Bogø. Useat aloittavat reitin Mønin museosta, missä on mahdollista varata yöpyminen ja saada kartta vaellusta varten. Tämän reitin varrelta löytyvät myös kuuluisat Mønin kalkkikivet: yli 100 metrin korkuinen valkoinen kalkkikiviseinä sekä pystysuora pudotus suoraan mereen. Uskomaton näky! Vaikka Camønoen on itsessään jo pitkä reitti, se on oikeastaan vain osa Sjællandsleden-reittiä, joka kattaa koko Zealandin saaren. Kuten lähes kaikki Tanskan vaellusreitit, myös tämä reitti sopii hyvin aloittelijoille ja perheen pienimmille.

Vadehavet eli Vattimeri

Vattimeri on vuorovesialue Pohjanmerellä, Tanskan lounaisrannikolla. Alueella sijaitsee myös Tanskan suurin kansallispuisto, josta tehtiin UNESCOn suojelukohde vuonna 2014. Samaan suojelualueeseen kuuluu myös vuorovesialueet Hollannin ja Saksan rannikoilla. Vuorovedestä johtuen alueella on uskomaton määrä erilaisia kasvi- ja eläinlajeja, joita ei muualta Pohjoismaista löydy! Matalat, korkean vuoroveden peittämät saaret ovat myös jännittävä näky. Yksi suosituimmista reiteistä on matka Agger Tangesta Hanstholmiin. Vaellus kestää noin viisi päivää, ja sen aikana pääsee ohittamaan jopa yli 200 järveä ja rantaa! Ympäri puistoa löytyy paljon informaatiota alueen biodiversiteetistä, ja tässä puistossa taukoja haluaa pitää enemmän kuin tarpeeksi saadakseen tietää lisää sitä ympäröivästä upeasta luonnosta.

Saaristoreitti

Saaristoreitti löytyy eteläiseltä Fynin saarelta. Fyniä kutsutaan Tanskan puutarhakaupungiksi, ja saari onkin täynnä kuvakirjamaisia kukkuloita, kukkatarhoja ja vanhoja maalaistaloja. Saaristoreitti on 220 kilometriä pitkä ja näin ollen myös yksi Tanskan pisimmistä vaellusreiteistä. Helpon maaston vuoksi kokenut patikoija kuitenkin kiertää saaren noin yhdeksässä päivässä. Monista muista Pohjoismaiden reiteistä poiketen Saaristoreitti kulkee monen pienen kylän läpi. Vaeltamisen lisäksi Fyn onkin erinomainen kulttuurikohde. Saarella sijaitsee Tanskan kolmanneksi isoin kaupunki Odense, joka on myös rakastetun kirjailijan Hans Christian Andersenin synnyinkaupunki!

Vaeltaminen Tanskassa

Moni ei varmaankaan vaellusreissua suunnitellessaan tule äkkiseltään ajatelleeksi Tanskaa, mutta todellisuudessa tämä tasaisuudestaan kuuluisa Pohjoismaa on täynnä lumoavan kaunista luontoa, joka sopii tutkittavaksi myös jalan! Pienen kokonsa ansiosta Tanskasta ehtii viikon tai kahden vaelluksen aikana nähdä huomattavasti enemmän kuin esimerkiksi vuoristoisesta Norjasta, etenkin jos mukana on auto ja mikäli on mahdollista tutustua muutamiin eri kohteisiin. Koska korkeuserot ovat Tanskassa pienet, sopii maa myös loistavasti niin aloitteleville patikoijille kuin perheen nuorimmillekin vaeltajille!

Tanskaan on myös yllättävän helppo päästä. Lentomatka on lyhyt, mutta perille pääsee myös omalla autolla, joko ajamalla Ruotsin läpi tai lautalla. Muistathan, että Tanskassa jokamiehenoikeudet eivät ole yhtä laajat kuin Suomessa ja Ruotsissa – otathan siis etukäteen selvää, missä esimerkiksi yöpyminen on sallittua ja noudatathan mahdollisia maastoon asetettuja merkkejä.

 

 

Vaellusreitit Islannissa

Landmannalaugar

Landmannalaugaria pidetään yleisesti parhaana vaelluskohteena Islannissa. Alueella on paljon kuumia lähteitä, joihin väsynyt patikoija voi pulahtaa päivän päätteeksi! Ryoliitin ansiosta alueen vuoret hohtavat oranssina, vihreänä, liilana ja punaisena, luoden täysin uniikin näkymän. Alueella on kolme pääreittiä, joiden suorittaminen kestää tunnista neljään tuntiin. Ahkerampi patikoija ehtii siis tehdä useammankin retken yhden päivän aikana. Upeita kohteita alueelta ei puutu – yksi vaellusreiteistä on esimerkiksi ylös 855 metriä korkeaa Brennistensalda-tulivuorta.

Laugavegur

Tämä vaellusreitti lähtee sekin Landmannalaugarista, mutta on pituudeltaan reilut 50 kilometriä ja vie yleensä noin kolme päivää. Laugavegur-reitti päättyy Etelä-Islannin Þórsmörkiin, ukkosen jumalan metsään. Tämä vaellusreitti tarjoaa niin värikkäitä vuoria, jännittäviä jäätiköitä, kuumia lähteitä kuin valtoimenaan valuvia, suuria jokiakin – siis lähes kaikkea, mitä voit Islannilta toivoa! Reitillä on mahdollista myös kiivetä Háskerðingur-vuoren huipulle, 1281 metrin korkeuteen, josta näkymät ovat hyvällä säällä uskomattomat. Yöpyminen on mahdollista vuoristomökeissä, joihin voi tehdä varauksen. Jos siis haluat yöpyä jossain tietyssä paikassa, kannattaa tutustua mökkeihin jo hyvissä ajoin etukäteen.

Fimmvörðuháls

Fimmvörðuháls on alue kahden jäätikön välissä. Toinen jäätiköistä on tätä nykyä maailmankuulu Eyjafjallajökull, jonka tulivuori purkautui vuonna 2010. Vaellusreitti lähtee Þórsmörkistä, mihin Laugavegur-reitti päättyy. Tämä vaellusreitti on haastava mutta suosittu – 22 kilometrin pituutensa lisäksi reitillä on noin kilometrin verran kiivettävää. Suosiota selittää varmasti osittain se, että tämä reitti ohittaa monia kuvankauniita vesiputouksia! Yöpyminen on mahdollista mökeissä, joihin kannattaa tutustua etukäteen. Haastavuutensa vuoksi tätä reittiä ei suositella vaeltajille, joille Islannin luonto ja jäätiköt ovat täysin uutta.

Vaeltaminen Islannissa

Islannista löytyy monipuolisesti erilaisia maisemia, ja vaellusreittejäkin löytyy tyydyttämään varmasti jokainen reissaaja. Islanti on kuvankaunis kohde, vaikka lämpötilojen puolesta se ei ehkä olekaan useimpien valinta kesäreissun kohteeksi. Älä kuitenkaan annan elohopean masentaa! Koskematon luonto, henkeäsalpaavat vesiputoukset ja mustahiekkaiset rannat kyllä korvaavat sen, mitä Islannissa vaeltaessasi menetät lämpöasteissa.

Varustautuessa lämpötilaero tulee tietenkin ottaa huomioon – vaikka kesäpäivisin yli 20 asteen lämpötilat ovatkin täysin normaaleja, öisin ilma viilenee usein huomattavasti. Sinut pitää lämpimänä myös Islannin monet kuumat lähteet, joissa voi peseytyä pitkän vaelluspäivän päätteeksi. Onko parempaa tapaa rentoutua edes olemassakaan? Islannista löydät reitit sekä aloittelijalle että konkarille – ainoana vaatimuksena on reipas mieli! Otathan huomioon, että jokamiehenoikeudet ovat Islannissa rajoitetummat kuin Suomessa, ja että joillakin reiteillä yöpyminen on mahdollista ainoastaan mökissä.

 

Kaiken tarvittavan vaellukselle löydät Addnaturen verkkokaupasta!

 

Vaelluskengät

Uusi
Kampanja
-40%
La Sportiva Ultra Raptor II Leather GTX Carbon/Spice
219,95 € 131 €
Saatavana useita vaihtoehtoja
Kampanja
-12%
Crispi Valdres GTX
346,09 € 303,58 €
Saatavana useita vaihtoehtoja
Kampanja
-31%
Merrell Moab 3 GTX Shoes Men Black/Grey
159,86 € 110,26 €
Saatavana useita vaihtoehtoja
Kampanja
Viking Anaconda 4X4 Boa GTX
209,46 € alkaen 107,23 €
  • 36
  • 38
  • Black/Orange
Kampanja
Lundhags Park
287,95 € alkaen 192,25 €
Saatavana useita vaihtoehtoja
Kampanja
-30%
Hoka M Kaha 2 GTX Black/Black
309,65 € 216 €
Saatavana useita vaihtoehtoja
Kampanja
Crispi Nevada Legend Efx
409,85 € 358,23 €
Saatavana useita vaihtoehtoja
Kampanja
-33%
Lundhags Bjerg Mid Deep Blue
269,95 € 180,11 €
Saatavana useita vaihtoehtoja
Kampanja
-35%
Dolomite 54 Low Fg GTX
236,78 € 152,77 €
  • 36 2/3
  • 38
  • 38 2/3
  • 40
  • Dark Brown
Kampanja
Lundhags Vandra II Mid
359,95 € alkaen 227,67 €
Saatavana useita vaihtoehtoja
Kampanja
-14%
Crispi A Way Mid Nubuck GTX
291,44 € 249,93 €
Saatavana useita vaihtoehtoja
Kampanja
Haglöfs Ridge GTX Mid Men True Black
200,35 € alkaen 131,52 €
Saatavana useita vaihtoehtoja
Kampanja
Lundhags Professional II High Opti
476,95 € alkaen 312,68 €
Saatavana useita vaihtoehtoja
Kampanja
-39%
Dolomite 54 Low
182,13 € 110,26 €
Saatavana useita vaihtoehtoja
Kampanja
Lundhags Tjakke Mid
341,95 € alkaen 232,73 €
Saatavana useita vaihtoehtoja
Kampanja
Graninge Åreskutan
153,11 € 152,77 €
Saatavana useita vaihtoehtoja
Kampanja
-28%
Merrell Moab 3 GTX Shoes Women Black
159,86 € 114,32 €
Saatavana useita vaihtoehtoja
Kampanja
-35%
Dolomite 54 Low Fg GTX
236,78 € 152,77 €
  • 36
  • 36 2/3
  • 39,5
  • 46,5
  • Black
Kampanja
Lundhags Vandra II High Wide
386,95 € alkaen 256,01 €
Saatavana useita vaihtoehtoja
Kampanja
Haglöfs Ridge GTX Low Men True Black
173,01 € alkaen 116,34 €
  • 40
  • 40 2/3
  • True Black

Vaellusreput

Patagonia Black Hole Duffel 55L Black
173,01 €
  • 55 L
  • Black
Kampanja
-19%
Osprey Aura Ag Lt 65 Antidote Purple
260,06 € 210,46 €
  • Antidote Purple
  • WM/L
  • Wxs/S
Kampanja
-19%
Osprey Tempest 30 BackpackWomen Stealth Black
168,97 € 137,60 €
  • Stealth Black
  • Wxs/S
Kampanja
-22%
Osprey Talon 44 Stealth Black
196,29 € 153,79 €
  • L/XL
  • Stealth Black
Kampanja
-20%
Osprey Ariel 65 Black
282,32 € 225,65 €
  • Black
  • XS/S
Kampanja
-25%
Osprey Talon 11
127,47 € 96,10 €
  • Eclipse Grey
  • L/XL
  • S/M
Kampanja
-19%
Osprey Talon 33 Stealth Black
168,97 € 137,60 €
  • S/M
  • Stealth Black
Kampanja
-23%
Haglöfs Tight Medium True Black
91,04 € 69,78 €
Kampanja
-22%
Osprey Renn 50 Dark Charcoal/Gray Wolf
178,08 € 139,62 €
Kampanja
-20%
Osprey Talon 33 Ceramic Blue
168,97 € 134,56 €
  • Ceramic Blue
  • S/M
Kampanja
-19%
Osprey Aether 65 Black
282,32 € 229,69 €
  • Black
  • S/M
Kampanja
-21%
Osprey Tempest 20
136,58 € 107,23 €
  • Kakio Pink
  • XS/S
Kampanja
-24%
Osprey Talon 26 Backpack Men Stealth Black
150,75 € 114,32 €
  • S/M
  • Stealth Black
Kampanja
-19%
Osprey Exos 58
223,63 € 182,13 €
  • L/XL
  • S/M
  • Tungsten Grey
Addnature Editorial Team 13.3.2024 13:28

Ostoskorisi(0 tuotetta)

Ostoskorisi on tyhjä
Yhteensä: 0 €
Kassalle

Suosikit(0 tuotetta)

Sinulla ei ole suosikkeja
Menu