Addnature.fi: Kaikki retkeilyyn ja ulkoiluun verkosta
Väliaikaisesti suljettu - Rakennamme uutta sinulle! Avajaiset 15 maaliskuuta monilla jännittävillä tarjouksilla!

Bigwall

2 Tuotteet
Suodata
Nollaa

Värit

  • harmaa
  • sininen

Hinta

Asiakaspalaute

  • 1
Lajittele
Suosituin Uusin Paras arvostelu Hinta, laskeva Hinta, nouseva Suurin alennus
Suodata
Lajittele
Suosituin Uusin Paras arvostelu Hinta, laskeva Hinta, nouseva Suurin alennus
Edelrid Turn Talja, sininen
Edelrid Turn Talja, sininen sininen
Edelrid
Turn Talja, sininen
€ 24,95
ALE
Climbing Technology Orbiter F
Climbing Technology Orbiter F
Climbing Technology
Orbiter F
€ 20,95
ALE

Bigwall-kiipeilyvarusteet usean päivän pituisille jyrkille ja teknisille reiteille

Kiipeily on suosittu harrastus, jota voi harrastaa eri alalajien parissa. Etenkin sisätiloissa tapahtuvan, monipuolisuudellaan kiehtovan seinäkiipeilyn parissa viihtyy tänä päivänä yhä useampi kiipeilijä ikään katsomatta. Seinäkiipeily on varma ja turvallinen tapa perehtyä kiipeilyn saloihin, ja useat kiipeilijät myös jatkavat lajia sisätiloissa. Jotkut kiipeilijöistä kuitenkin suuntaavat ennen pitkää kiipeilemään luonnon olosuhteisiin kallioille tai jotkut jopa tuntureille ja vuorille vuorikiipeilyn pariin. Luonnon helmassa kiipeily tulee kuitenkin aina aloittaa kallioilta ennen vuorten ja tunturien korkeuksiin suuntaamista.

Vuorikiipeilyllä on tarjottavanaan huomattavan suuria haasteita jopa pidempään kiipeilyn parissa viihtyneille. Vuorikiipeilyyn kuuluu erilaisia kiipeilyn alalajeja perinteisestä vuorikiipeilystä aina jäätyneillä vesiputouksilla tapahtuvaan jääkiipeilyyn. Yksi viime vuosina suosiotaan kasvattaneista vuorikiipeilylajeista on bigwall-kiipeily, joka tapahtuu jyrkillä ja teknisesti haastavilla reiteillä. Bigwall-reitit ovat erittäin pitkiä, ja niiden kiipeämiseen kuluu useampi päivä. Kun käytössä ovat asianmukaiset bigwall-kiipeilyvarusteet, kokenut kiipeilijä voi suunnata näille reiteille turvallisemmin mielin.

Tärkeimmät bigwall-kiipeilyvarusteet

Bigwall-kiipeilyvarusteet kannattaa valita juuri tähän kiipeilyn alalajiin kehitetyistä varustemalleista. Tämä siitä syystä, että erittäin teknisiä ja haastavia reittejä sisältävässä bigwall-kiipeilyssä on omat vaatimuksensa varusteiden teknisen toimivuuden suhteen, minkä lisäksi lajin sujuvuuden valmistamiseksi myös varusteiden kokonaispainosta kannattaa tinkiä. Bigwall-kiipeilyssä tarvittaviin varusteisiin lukeutuvat haulbagit eli laukut, joihin kiipeilyvarusteet pakataan ja joita vedetään perässä kiipeilyn aikana. Haulbageja valmistetaan sekä eri tilavuuksilla että muotoiluilla.

Toinen esimerkki bigwall-kiipeilyssä hyödyllisistä varusteista ovat vahvasta hihnasta valmistetut köysitikkaat, joiden tehtävänä on auttaa kiipeilijää etenemään reitillään haastavissa paikoissa. Köysitikkaat kiinnitetään kallioperään kiinnitysköyden kiinnityspisteeseen ja niitä käytetään nousemiseen paikoissa, joista ei löydy jalansijaa. Myös taljapyörät kuuluvat bigwall-kiipeilyn keskeisimpiin varusteisiin. Taljapyörä on köysirulla, joka tehokkaasti lukkiutuvalla ominaisuudellaan toimii tärkeänä osana kiipeilyn varmistamista.

Toimivampia kiipeilyelämyksiä Addnaturen avustamana

Addnaturelta löydät sekä haulbagit, köysitikkaat että taljapyörät laadukkailta kiipeilytuotteiden valmistajilta, kuten Black Diamond, Camp, Climbing Technology ja Petzl. Tarjoamme valikoimassamme myös esimerkiksi kiipeilykengät, kiipeilyvaatteet sekä köydet ja slingit. Klikkaa nyt ostoskoriisi laadukkaita kiipeilyvarusteitamme, ja pääset pian nauttimaan toimivammista kiipeilyelämyksistä!