Addnature.fi: Kaikki retkeilyyn ja ulkoiluun verkosta
Varaston tyhjennys - jopa -80%¹

Pädit

0 Tuotteet
Valitettavasti hakusi ei tuottanut yhtään tulosta.

Ilman varmistusvälineitä kiipeily – pädillä turvallista boulderointia

Kiipeily on jatkuvasti suosiotaan kasvattava laji ja sitä harrastetaan etenkin seinäkiipeilyn muodossa kiipeilyhallien sisätiloissa. Seinäkiipeily on turvallinen kiipeilyn alalaji, sillä kiipeilyseinien alle sijoitetut pehmeät patjat eli pädit suojaavat putoamistilanteissa. Pädeillä on tärkeä rooli etenkin ilman valjaita ja muita varmistusvälineitä kiipeiltäessä eli boulderoidessa, jolloin kiipeillään suhteellisen matalalla. Boulderointia voi harrastaa niin sisätiloihin rakennetuilla kiipeilyseinillä kuin suurikokoisilla kivillä ja matalilla kallion seinämillä. Seinäkiipeilyn lisäksi pehmeä alusta on tärkeä myös silloin, kun boulderointia harrastetaan luonnossa.

Kun aikeissa on harrastaa kiipeilyä ilman varmistusvälineitä, niin pädi on ehdoton varuste niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin kiipeilijälle. Tämä koskee niin sisätiloissa kuin ulkona tapahtuvaa kiipeilyä. Muihin kiipeilyn alalajeihin verrattuna boulderointi on varsin helppo aloittaa, sillä siihen tarvitaan huomattavasti vähemmän varusteita. Pädin lisäksi lajin harrastamiseen riittävät käsistä kosteutta absorboiva mankka eli magnesiumkarbonaatti mankkapusseineen sekä kiipeilykengät. Asianmukaisista kiipeilyvaatteista ei tosin ole koskaan haittaa, sillä joustavat ja mukavat vaatteet tehostavat kiipeilykokemusten onnistumista.

Suunnitteilla jännittävä kiipeilyreissu – pädien päälle on miellyttävä laskeutua

Boulderoinnissa kiipeilyreittien korkeus vaihtelee useimmiten 1,5 - 9 m välillä, mutta yleisesti ottaen kiipeilijät kiipeilevät alle viiden metrin korkuisilla reiteillä. Vaikka boulderointireitit ovat pääasiassa lyhyitä, ne ovat usein, varsinkin ulkona, riittävän haastavia sekä kiipeilytekniikan että voimankäytön osalta. Boulderointi on suosittu ja riittävän haastava kiipeilyn alalaji sekä sellaisenaan että myös harjoittelumuotona esimerkiksi vuorikiipeilyä varten.

Jos olet aikeissa testata kiipeilyä ilman varmistusvälineitä, niin pädin hankinnassa kannattaa ottaa muutama seikka huomioon. Ensinnäkin pädejä on hyvä hankkia riittävän monta, jotta niillä voidaan suojata tehokkaasti ja kattavasti mahdollinen putoamisalue. Kiville tai kallioille kiipeilemään lähdettäessä autossa on helppo kuljettaa mukana suurempikin määrä pädejä, josta niitä voi hakea tarpeen mukaan. Pädien tehtävänä on sekä suojata kehoa putoamisten yhteydessä että tasoittaa alustan epätasaisuudet, minkä ansiosta laskeutuminen on huomattavasti mukavampaa. Toinen huomioitava seikka pädien valinnassa on niiden paksuus. Yleisesti ottaen riittävä patjan paksuus on 10 cm, mutta paksumpiakin vaihtoehtoja toki löytyy.

Kiipeilijän varustekauppa palveluksessasi 24/7

Addnature haluaa varustaa vaativan kiipeilijän mahdollisimman monipuolisesti, joten meiltä löydät myös kattavan valikoiman pädejä. Voit hankkia laadukkaat pädit eri paksuuksilla, pituuksilla ja leveyksillä markkinoiden tunnetuimmilta tuotemerkeiltä, kuten esim. Black Diamond, Mad Rock, Ocun, Petzl ja Snap. Samalla kertaa hankit 24/7 avoinna olevasta verkkokaupastamme myös uudet kiipeilykengät ja -vaatteet laadukkaasta, monipuolisesta ja värikylläisestä valikoimastamme!