Addnature.fi: Kaikki retkeilyyn ja ulkoiluun verkosta
Varaston tyhjennys - jopa -80%¹

Harjat

0 Tuotteet
Valitettavasti hakusi ei tuottanut yhtään tulosta.

Kiipeilyharjat mankan ja lian puhdistamiseen kiipeilyotteista

Kiipeily on viime vuosien aikana nostanut lajina päätään monipuolisesti haastavien aktiviteettien maailmassa. Entistä useampi valitsee harrastuksekseen etenkin sisätiloissa tapahtuvan seinäkiipeilyn, jota harrastetaan yleensä lajin harrastamiseen tarkoitetuissa kiipeilyhalleissa. Vaikka kiipeily tarjoaakin haasteita, näiden haasteiden monipuolisuuden ansiosta laji sopii lähestulkoon kaikille kiipeilijän iästä riippumatta. Kiipeilyn parissa viihtyvätkin tänä päivänä niin lapset, nuoret, aikuiset kuin iäkkäämmät. Mikäli kiipeily ei ole entuudestaan tuttu laji, sen harrastaminen kannattaa aina aloittaa seinäkiipeilyllä ennen luonnon kallioille suuntaamista. Tämä siitä syystä, että kiipeilykeskusten kiipeilyseinien alle sijoitetut pehmoiset patjat toimivat turvallisina laskualustoina, mikäli ote seinästä sattuu lipsahtamaan ja edessä on pudotus takaisin alustalle.

Kiipeilyharja eli oteharja on puhdistusharja, joka on suunniteltu mankan eli magnesiumin jäämien tai lian puhdistamiseen kiipeilyotteista. Puhtaat otteet ovat ratkaisevan tärkeitä kiipeilyssä, mistä johtuen vyötärölle kannattaa ripustaa oteharja, jolla mankan ja muut epäpuhtaudet saa harjattua nopeasti ja vaivattomasti pois otteista ennen niihin tarttumista. Myös mankan säilyttämiseen tarkoitetut, jokaisen kiipeilijän ehdottomiin luottovarusteisiin kuuluvat mankkapussit sisältävät usein kätevän harjapidikkeen, jossa oteharja kulkee mukana näppärästi. Kiipeilyharjoja käytetään sekä sisätiloissa tapahtuvassa seinäkiipeilyssä että kallioilla ja suurikokoisilla kivillä kiipeillessä.
 

Monia erilaisia ominaisuuksia sisältävät kiipeilyharjat

Useimmat kiipeilyharjat on kehitetty sopimaan niin sisä- kuin ulkotiloissa käytettäviksi, ja niissä on yleensä reilun kokoinen harjapinta, jonka avulla magnesiumin jäämät, lika ja pöly tulevat häädetyiksi tehokkaasti pois kiipeilyotteista. Sisätiloissa tapahtuvassa kiipeilyssä mankan lisäksi otteisiin jää usein myös jälkiä kiipeilykenkien kumipinnasta, ja nämäkin jäljet on hyvä poistaa optimaalisen pidon varmistamiseksi. Oteharjojen harjakset valmistetaan useimmiten eläinten, kuten villisian, karvasta, sillä karvaiset harjakset kestävät käytössä huomattavasti muovisia pidempään. Harjamallista riippuen niiden karvojen pituus vaihtelee, ja yleisesti ottaen lyhyemmät karvat ovat jäykemmät sekä mahdollistavat tarkan, nopean ja tehokkaan työskentelyn.

Myös monet muut oteharjojen ominaisuuksista vaihtelevat harjamallista toiseen. Joissakin malleissa varren kulma on muotoiltu ergonomisesti siten, että se helpottaa harjan käyttöä. Joidenkin harjojen kavennetun pään avulla puolestaan onnistuu puhdistaa myös ahtaampia koloja. Kiipeilyharjoja valmistetaan myös ilman valjaita ja muita varmistusvälineitä tapahtuvaan boulderointiin suunnitelluissa malleissa. Boulderointia harrastetaan sekä kiipeilyhallien kiipeilyseinillä että suurikokoisilla kivillä ja matalilla kallion seinämillä, joten boulderointiin kehitetyt oteharjat sopivat sekä sisä- että ulkotiloihin. Lisäksi näiden harjojen kahvat on suunniteltu siten, etteivät rystyset pääse harjatessa hankautumaan ikävästi kiveä, kalliota tai kiipeilyseinää vasten.
 

Kiipeilyyn laadukkaasti varustava verkkokauppa

Addnaturelta hankit kätevästi niin kiipeilyharjat kuin mankat ja pädit sekä sulkurenkaat ja varmistuslaitteet, muista kiipeilytarvikkeista puhumattakaan. Lisäksi voit tilata meiltä optimaalisesti pitävät kiipeilykengät ja laadukkaat kiipeilyvaatteet sujuvien kiipeilykokemusten saavuttamiseen. Tutustu nyt verkkokauppamme monipuoliseen valikoimaan, tee tilaus, ja pääset jo pian varustamaan tulevat kiipeilykertasi entistä laadukkaammilla varusteilla!