Addnature.fi: Kaikki retkeilyyn ja ulkoiluun verkosta
Varaston tyhjennys - jopa -80%¹

Haulbägit

0 Tuotteet
Valitettavasti hakusi ei tuottanut yhtään tulosta.

Haulbagit vuorikiipeilyyn retkivarusteiden perässä vetämiseen

Kiipeily on laji, jolla on tarjottavanaan harrastajilleen jännittävää ajanvietettä. Tämä monipuolisesti haastava laji sopii lähestulkoon kaikille, sillä kiipeilyssä voi valita alalajeja ja kiipeilyreittejä eri haastavuustasoilla. Laji kannattaa kuitenkin aloittaa sisätiloissa tapahtuvan seinäkiipeilyn parissa, sillä kiipeilyhallien lattiat varustetaan pehmeillä patjoilla, joiden päälle on turvallista pudota otteen pettäessä. Jotkut siirtyvät ajan myötä seinäkiipeilyn parista luonnon helmaan kallioille kiipeilemään. Ulkokiipeily kannattaakin aina aloittaa kallioilta ennen tunturille tai vuorille suuntaamista, ja kalliokiipeilyyn on hyvä saada opastusta kokeneemmalta konkarilta tai kiipeilykurssille osallistumalla.

Tuntureilla ja vuorilla tapahtuva vuorikiipeily tarjoaa kaikkein haastavimpia kiipeilymuotoja, joten vasta-alkajan on hyvä tutustua ulkokiipeilyyn kallioilla kaikessa rauhassa. Vuorikiipeily vaatii suhteellisen järeän varustuksen, ja erilaiset varmistus-, lasku- ja nousulaitteet ovat lajissa välttämättömiä kiipeilyn, laskujen ja nousujen turvaamiseksi. Muihin vuorikiipeilyssä tarvittaviin varusteisiin kuuluvat esimerkiksi haulbagit, eli reppumaiset retkivarusteiden säilytyssäkit, joita vedetään perässä tunturien ja vuorten rinteillä kiipeilyn aikana.

Eri muotoiluilla ja ominaisuuksilla varustetut haulbagit

Haulbag on vuorilla tai tuntureilla kiipeillessä kätevä säilytysratkaisu esimerkiksi vesipulloille, ruoalle, vaatteille ja muille retkivarusteille, sillä sitä hinataan köydellä perässä kiipeilyn aikana. Haulbageja käytetään niin perinteisessä vuorikiipeilyssä, jääkiipeilyssä tunturien ja vuorten jäätyneillä vesiputouksilla kuin bigwall- ja multi-pitch-vuorikiipeilyssä pitkillä, useamman päivän kiipeiltävillä reiteillä. Lisäksi useita haulbag-malleja voidaan käyttää myös kiipeilyreppuina sisäkiipeilyssä, perinteisessä kalliokiipeilyssä tai valmiiksi kallion seinämiin asennettuja pultteja tai hakoja hyödyntävässä sporttikiipeilyssä.

Haulbageja valmistetaan useissa eri malleissa, ja joissakin niistä on lannevyö, rintahihna ja selkäpehmuste reppuna käyttämistä varten. Kaikki haulbagit valmistetaan kestävistä materiaaleista, kuten vahvasta nailonista tai tarpaulin-materiaalista, jotta ne kestävät perässä hinaamisen vuorten ja tuntureiden seinämiä pitkin. Erilaisiin säilytyslokeroihin saa sujautettua kätevästi kiipeilyreiteillä tarpeellisia pientavaroita.

Kestävyyttä ja laatua kiipeilyyn Addnaturelta

Addnaturelta löydät haulbagit esimerkiksi laadukkailta kiipeilyvarustevalmistajilta Black Diamond, Mammut ja Wild Country sekä monilta muilta laatubrändeiltä. Haulbagien lisäksi tarjoamme valikoimassamme myös muun muassa varmistus-, lasku- ja nousulaitteet, kiipeilykengät ja kiipeilyvaatteet sekä muut varusteet kiipeilyyn. Tervetuloa Addnatureen täydentämään kiipeilyvarustuksesi kestävillä ja laadukkailla varusteilla!