Addnature.fi: Kaikki retkeilyyn ja ulkoiluun verkosta
Varaston tyhjennys - jopa -80%¹

Kumiveneet

0 Tuotteet
Valitettavasti hakusi ei tuottanut yhtään tulosta.

Kumivene kulkee mukana järveltä toiselle!

Tilaa kumivene kätevästi Addnaturesta On olemassa ikivanhoja kaiverroskuvia, joissa kuvataan ihmistä ylittämässä jokea eläimen nahasta tehdyllä ilmatäytteisellä pussilla. Se on täytynyt puhaltaa täyteen ihmisvoimin, joten matkavalmisteluihin on saattanut kulua jonkin verran aikaa. Ehkä kiirettä ei ollut vielä silloin keksittykään. Ensimmäisen vakavasti otettavan kumiveneen valmisti englannin kuninkaallisen laivaston luutnantti Peter Halkett. Siinä käytettiin Mackintoshin kehittämää "sadetakkikangasta". Nykyinen kumivene sai todellisen alkusysäyksensä Charles Goodyearin keksimästä vulkanointiprosessista. Hän sai patentin keksinnölleen USA:ssa vuonna 1844. Aivan samana vuonna samankaltaiseen prosessiin myönnettiin patentti myös Englannissa. Sen sai Thomas Hancock. Goodyear sattui matkustelemaan Englannissa vuonna 1852. Hän huomasi Hancockin yrityksen tuottavan vulkanoitua kumia ja äityi haastamaan tämän siitä oikeuteen. Myöhemmin kävi ilmi, että Hancock oli tosin nähnyt palan amerikkalaista kumia, mutta oli kehitellyt oman prosessinsa itse. Riita sovittiin muutaman vuoden päästä. Molemmat keksijänerot alkoivat valmistaa tahoillaan omia kumiveneitään. Kumiveneiden suosio on tällä hetkellä kovassa kasvussa, koska luontomatkailu kiinnostaa yhä useampia suomalaisia. Puhdas ja ainutlaatuinen ympäristö täytyy nähdä ja kokea monin eri tavoin. Kumiveneellä on useita kiistattomia etuja muihin veneisiin nähden. Hankinnan edullisuus ja kumipaattien monikäyttöisyys ovat tuoneet veneilyn lopultakin kaikkien matkaajien ulottuville. Ehkä sinäkin haluaisit käydä vähän soutelemassa tyynenä kesäiltana, mutta sinulla ei ole missään venepaikkaa. Omalle kumijollalle ei ole pakko hankkia venepaikkaa. Voit ottaa sen mukaasi leppoisan souturetken päätyttyä. Jotkut kaipaavat kumiveneeseensä vauhtia, jota siihen saa sähkömoottorilla. Jollaa on helppo säilyttää vaikka omassa varastossa tai asuntoautossa. Sinun ei kumiveneen omistajana tarvitse murehtia veneesi turvallisuudesta kaukaisella rannalla. Tiedät, että se on hyvässä turvassa kotona tai mökin liiterissä. Kumiveneen omistajana et ole sidottu vain yhteen lomanviettopaikkaan, vaan kuljetat venettäsi mukana vaihtaessasi paikkakuntaa. Kerran hankitulla laatutuotteella ei ole suuria käyttökustannuksia.

Millainen kumivene kannattaa ostaa ja mitä tulisi huomioida

Kun suunnittelet kumijollan ostoa, mieti kuinka monta henkilöä veneeseen pitää enimmillään mahtua. Tarkista myös suurin sallittu paino, jonka veneessä voi kuljettaa. Venemalleja on saatavana esimerkiksi 2-6 hengelle. Jos haluat liikuskella yksiksesi luonnon suuressa hiljaisuudessa, sinulle voi riittää pienempi vene. Koko riippuu tietysti myös siitä, mitä kuljetat mukanasi. Riista, kalansaalis tai lakkaämpärit pitää mahtua vaivatta mukaan. Kannattaa myös varmistaa, että kaikki veneilijät mahtuvat heittelemään virveliä veneestä, jos se kuuluu retken aktiviteetteihin. Koko perheen lomaretket sujuvat turvallisesti sopivan kokoisessa paatissa. Veneilystä pitävät nuoremmatkin perheenjäsenet. Nuorison aika kuluu helposti mielenkiintoisilla tutkimusretkillä mökkirannassa tai leirintäalueella. Kumiveneillä voit seilata aivan lähellä rantaa, aika matalassakin vedessä. Perheen veneilyliiveihin puetut lapset kurkistelevat siellä mielellään rannan vilkkaita kalaparvia.

Koskenlaskuun kumiveneellä!

Oletko joskus haaveillut istuvasi ikiomassa veneessä, jonka aamuauringon ensisäteet tapaavat lipumasta kohti kalaisaa katiskaa? Ehkä haluaisit tuntea kuohuvien koskien pärskeet kasvoillasi hurjassa menossasi kohti alavirtaa. Siirry haaveistasi lähemmäs houkuttelevaa todellisuutta. Pääset tutustumaan edullisten ja laadukkaiden kumiveneiden valikoimaan Addnaturen sivuilla. Esittelemme monia tasokkaita malleja, jotka sinun kannattaa huolella katsastaa. Jotkut venemallistot ovat olleet markkinoilla jo vuosikymmeniä ja niihin on jo totuttu luottamaan. Niiden ominaisuudet ovat seuranneet aikaansa ja kaikki uudet tekniikat on hyödynnetty tarkasti. Kumiveneet valmistetaan mm. vahvasta PVC-materiaalista. Nykyaikaiset materiaalit kestävät auringon porotusta, eivätkä haperru kuin ennen. Kumiveneen rakenne on tarkkaan harkittu. Sen muotoilu on tehty tasapainoiseksi, jotta se kelluisi mahdollisimman turvallisesti. Pohjaosasta on rakennettu erityisen kestävä. Veneissä voi olla useita erillisiä ilmakammioita mallista riippuen. Jos järvellä sattuu vahinko, vesi ei pääse kaikkiin kammioihin yhtä aikaa sisälle. Mukaan kuuluvat yleensä airot, joille veneissä on omat telineet. Ellei sinua huvita koko ajan soutaa, liitä pienoisaluksesi malliin sopiva tehokas sähkömoottori. Moottorilla kiihdytät pikaisesti kohti määränpäätäsi. Pumppu on luonnollisesti yleinen vakiovaruste. Sellaisen avulla veneen voi helposti täyttää ja tyhjentää. Venttiilin pystyy yleensä lukitsemaan molempiin suuntiin, eikä ilma pääse karkaamaan. Ilmanpainetta sinun pitää kuitenkin seurata aina täytön aikana. Kumiveneet ovat ihanteellisia kulkuvälineitä metsästäjille ja kalastajille. Joissakin veneissä on kalamiehille jopa omat vapatelineet. Osassa niistä on sisäpuolella kätevät köydet, joihin voit kiinnittää monenlaisia tarvikkeita. Näin tavarat eivät pyöri jaloissa vaaratilanteita aiheuttamassa. Joidenkin mallien ulkopuolella on köydet tarttumista varten. Se helpottaa kumiveneen kanssa rantautumista. Löydät omille luontoretkillesi sopivan kumiveneen osoitteesta: addnature.fi. Selaa niiden tuotevalikoimaa verkkokaupassamme:

  • Kahden hengen ilmatäytteinen kumivene
  • Useamman hengen kumivene
  • Kumivene airoilla ja pumpulla
  • Kumivene ilmatäytteisillä istuimilla
  • Kumivene moniosaisilla ilmakammioilla

Hanki turvalliset varusteet veneilyyn Addnaturelta!

Veneily sopii hyvin ohjelmanumeroksi työpaikan kaveriporukalle tässä tuhansien järvien massa. Tilaa meiltä sopivan kokoinen laatuvene, jonka käyttöominaisuudet kattavat vaatimuksesi. Otat hankkimasi kumiveneen vielä monta kertaa mukaasi vaellukselle. Matkanteko muuttuu astetta mielenkiintoisemmaksi, kun kaikkia lampia ja pikkujärviä ei tarvitse enää kiertää. Monissa tuotteissa on kätevät kantokahvat, joiden avulla veneesi siirtäminen lähivesien välillä onnistuu helposti. Saatavana on veneitä, joiden paino on esimerkiksi n. 3-18 kg. Tuon määrän kantaminen ei ole raskasta. Veneharrastus vie perheesi pois kaupungin kuhinasta ja yhteinen vapaa-aika on täynnä uudenlaisia muistoja. Pienemmät kumijollat kulkevat kätevässä laukussa perheen lomapaikasta toiseen. Toimitamme kumiveneen aikailematta perille. Tutustu siihen kotona, niin innostut varmasti valmistelemaan soutumatkaa. Saat palauttaa kumiveneen, ellei se olekaan sellainen kuin halusit.

Tutustu myös muihin tuotteisiimme:  Melat |  Kajakti ja kanootit |