Addnature.fi: Kaikki retkeilyyn ja ulkoiluun verkosta
Varaston tyhjennys - jopa -80%¹

Pelastusliivit

0 Tuotteet
Valitettavasti hakusi ei tuottanut yhtään tulosta.

Pelastusliivit ovat tärkeä osa vesillä liikkumista

Pelastusliivit ovat tärkeä osa vesillä liikkumista ja niiden merkitys korostuu, kun kaikki ei mene suunnitelmien mukaisesti. Saatat tippua veneestä tai kanootista tai saatat joutua veden varaan muista syistä, esimerkiksi onnettomuustilanteissa. Ensimmäisten pelastusliivien katsotaan valmistuneen noin vuonna 1852 erään englantilaisen Alexander Carten toimesta ja tuohon aikaan pelastusliivit valmistettiin korkista. Eräiden lähteiden mukaan myös norjalaisilla merimiehillä ja kalastajilla olisi ollut käytössään jonkinlaisia pelastusliivejä, mutta tästä ei ole historiankirjoissa tarkempaa selostusta. Norjalaisilla liivit olivat yhteensidottuja puun tai korkin palasia, jotka kelluttivat ihmisiä kelluntaliivien tapaan. Carten kehittämät pelastusliivit jalostuivat ajan saatossa ja vuonna 1854 muuan kapteeni Ward kehitti vastaavanlaisia pelastusliivejä pelastusaluksille, jotta niiden miehistö olisi suojattuna vaikeiden meripelastusten aikana. Alun perin korkkia ja puuta sisältäneet liivit ovat muovautuneet reilussa vajaassa parissa sadassa vuodessa kevyiksi sekä materiaaleiltaan että kelluttavilta osiltaan.

Helly Hansem pelastusliivit keltainen

Valitse oikeanlaiset pelastusliivit

Pelastusliivit tulisi valita käyttötarkoituksen mukaan ja varsinaisia pelastusliivejä määrittelevätkin tiukat standardit. 100N:n nosteella varustetut pelastusliivit on valmistettu niin, että ne kääntävät veden varaan joutuneen oikein päin ja pitävät hänet pinnalla. Parhaat mahdollisuudet pelastua veden varaan jouduttuasi saat 100N:n nosteella varustetuilla pelastusliiveillä sekä paukkuliiveillä eli automaattisesti täyttyvillä pelastusliiveillä. Valikoimastamme löytyy pelastusliivejä useilta tunnetuilta valmistajilta, kuten Grabner, Helly Hansen, Indiana SUP ja NRS. Löydät meiltä omat mallit aikuisille ja lapsille, naisille sekä miehille. Pelastusliivien lisäksi Addnaturella on valikoimassaan kelluntaliivit eli veneilyyn soveltuvat liivit, jotka ovat lähinnä apuväline helpottamaan pinnalla pysymistä. Oleellista kuitenkin on, että valitset omaan käyttötarkoitukseesi parhaiten soveltuvat pelastusliivit, joihin pääset tutustumaan parhaiten verkkosivuillamme.

Kun etsit itsellesi soveltuvia pelastusliivejä, on hyvä miettiä liivien tulevaa käyttöä. Melonta, suppailu tai veneily, vesijetteily tai esimerkiksi vesihiihto ja wakeboarding asettavat omia huomioon otettavia asioita liivien ominaisuuksia valittaessa. Veneilyssä avo- tai sisävesillä olisi hyvä valita liivit, jotka kannattelevat sinua mahdollisimman paljon ja valita kunnon pelastusliivit, joissa liikkuvuudella ei ole niin ratkaisevan merkityksellistä osaa. Meloessa tai vaikkapa vesihiihtäessä olisi hyvä valita liivit, jotka mahdollistavat kehon liikkeet mahdollisimman hyvin, eivätkä tuntuisi raskailta päällä, jolloin ne eivät estä eivätkä hidasta tekemistäsi. Pelastusliivit tai kelluntaliivit tulee valita myös niin, että ne istuvat päällesi, eivät ole liian kireät eivätkä liian väljät, sillä silloin veden varaan joutuessasi liivit eivät ehkä toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Kannattaakin tutustua liivien erilaisiin kokotaulukoihin ja painosuosituksiin, jotta löydät parhaiten istuvat kellunta- tai pelastusliivit itsellesi. Addnaturelta löydät runsaasti pelastusliivi- ja kelluntaliivivaihtoehtoja, joista voit valita itseäsi parhaiten palvelevat versiot.

Verkkokauppa vesillä liikkujille

Addnature on palveleva ulkoiluun keskittynyt verkkokauppa, josta saat kattavasti tuotteita myös vesillä liikkujille. Pelastusliivien lisäksi löydät meiltä runsaasti välineitä vesiurheiluun, kuten melontaan ja suppailuun. Jos viihdyt vesillä lähinnä urheilun merkeissä, kannattaa tutustua edellä mainittuihin tuoteryhmiin ja niiden alakategorioihin, sillä saatat yllättyä valikoimamme laajuudesta. Jos vesiurheilun lisäksi harrastat esimerkiksi vaellusta ja retkeilyä, kannattaa ehdottomasti tutustua retkeily-kategoriaamme, josta saat vaatteiden ja jalkineiden lisäksi hankittua itsellesi esimerkiksi teltat ja makuupussit, joten voit täydentää varustevarastoasi varsin kätevästi. Verkkokauppamme onkin todellinen ulkoilijan aarrearkku, sillä saat samalla ostoskerralla hankittua kaiken tarvittavan, vaatteista ja varusteista asusteisiin. Meillä teet ostoksia vaivattomasti, sillä etsit vain sopivat tuotteet, lisäät ne ostoskoriin, täytät tilaus- ja toimitustiedot ja teet tilauksen. Parhaassa tapauksessa säästät arvokasta aikaa ja voit käyttää säästyneen ajan vaikkapa lempiharrastuksesi parissa.