Addnature.fi: Kaikki retkeilyyn ja ulkoiluun verkosta
Varaston tyhjennys - jopa -80%¹

Laskettelusauvat

0 Tuotteet
Valitettavasti hakusi ei tuottanut yhtään tulosta.

Laskettelusauvat laskusi tukena

Laskettelu on yksi parhaista talvisen Suomen tai miksei muunkin maailman tarjoamista talviharrasteista, jonka aloittamisen kynnys on varsin matala. Suomesta löytyy pääkaupunkiseutua myöten paikkoja, jossa voit harrastaa laskettelua. Oikean vaatetuksen lisäksi tarvitset laskettelun aloittamiseen vain sukset, monot ja sauvat. Lasketteluvarusteiden hankkiminen tulee aloittaa siitä lähtökohdasta, kenelle laskuvarusteita hankitaan. Oikean mittaisten välineiden hankkiminen heti alusta alkaen on ensiarvoisen tärkeää, jotta laskettelu sujuu mielekkäästi ja voit hallita laskuasi varusteiden avulla. Laskettelusuksien ja monojen valintaan on olemassa paljon erilaisia mittaohjeita, joiden avulla saat varmasti valittua itsellesi oikeankokoiset välineet. Laskettelusauvan valinnassa sauvan pituus on tärkein asia, sillä sauvat eivät saa olla missään tapauksessa liian pitkät. Varsinkin lapselle sauvoja valitessa sauvan on parempi olla juuri oikean mittainen kuin liian pitkä. Liian pitkät sauvat ovat vain tiellä, kun opettelet laskettelemaan, ja tämä koskee myös aikuisia. Kun olet päässyt valinnassasi pituudesta selvyyteen, voit alkaa vertailla eri sauvoja. Addnature on koonnut laskettelusauvat yhteen kategoriaan, jossa pääset kätevästi tutustumaan eri sauvavaihtoehtoihin.

Leki Rider Sininen valkoinen neonkeltainen Hiihtosauva

Laskettelusauvojen eri ominaisuudet

Laskettelusauvoja valmistetaan maailmalla useista eri materiaaleista. Komposiitti tai hiilikuitu on kevyttä ja taipuisaa, alumiinista valmistetut sauvat taas kestävät paremmin iskuja ja kaatumisia. Sauvojen hinta muodostuu usein sauvan ominaisuuksista, mutta ennen kaikkea niiden materiaalista. Addnaturen laskettelusauvavalikoimasta löydät sauvoja tunnetuilta valmistajilta, kuten Komperdell, LEKI ja MSR. Pääset etsimään laskettelusauva-kategoriassamme sauvoja esimerkiksi sukupuolen perusteella, sillä naisille ja miehille valmistetaan sauvoja hieman eri ominaisuuksilla ja jäykkyyksillä. Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota siihen, onko sauvojen varsi säädettävällä pituudella ja onko kyseessä taittosauva vai teleskooppisauvamalli.

Lisäksi sauvoissa on erilaisia kahvamateriaaleja, osa on valmistettu EVA-vaahtomuovista ja osa muovista. Tälläkin on merkitystä lähinnä kestävyyden kannalta. Varsien lukitusmekanismeissa on myös eroja: osa sauvoista valmistetaan kierto- ja lukitussysteemillä, osa kääntösysteemillä ja osa liittimillä. Oleellista on, että löydät itsellesi mahdollisimman sopivat laskettelusauvat, sillä niillä ylläpidät tasapainoasi ja pystyt pääsemään niiden avulla eteenpäin hiihtämällä esimerkiksi isompien rinteiden siirtymillä tai hissiä kohti suunnistaessasi. Laskettelusauvat auttavat sinua lisäksi säätelemään laskusi vauhtia ja suuntaa rinteessä ollessasi. Turvallisuuden kannalta on tärkeää, että sauvat ovat juuri oikean mittaiset ja laskijalle valitut. Laskettelu on todella hyvää liikuntaa ja saatkin siitä parhaan ilon irti, kun sinulla on oikeanlaiset varusteet, joilla laskea. Olemme Addnaturella panostaneet lasketteluvarusteisiin ja löydätkin niitä meiltä varsin runsaasti.

Välineet ja varusteet lasketteluun löydät Addnaturelta

Lasketteluvarusteet ovat olennainen osa lasketteluharrastusta ja niiden tuleekin olla kunnossa sekä oikeanmittaiset kullekin laskijalle. Addnaturen valikoimista löydät paljon eri valmistajien laskuvarusteita sekä lasketteluvaatteita. Sen lisäksi löydät meiltä paljon muuta kaikkea retkeilyyn, ulkoiluun ja vaeltamiseen. Kannattaakin istahtaa hetkeksi alas ja tutustua valikoimaamme oikein kunnolla. Löydät varmasti itsellesi parhaiten sopivia varusteita kattavasta valikoimastamme. Voit tutustua esimerkiksi eri tuotemerkkien varusteisiin ja vaatteisiin, sillä näet valmistajien kaikki tuotteet yhdellä listauksella, vaikka tuoteryhmä kerrallaan. Ostosten tekeminen meillä on helppoa: voit etsiä tuotteita sanahaulla, kategorioittain, värin, koon tai vaikka hinnan perusteella eri tuoteryhmistä. Kun löydät etsimäsi, voit lisätä sen ostoskoriin ja kun olet valmis, täytät vain tarvittavat tiedot ja jätät tilauksen. Toimitamme tilauksesi nopeasti suoraan pyytämääsi osoitteeseen. Tarjoamme ostoksillesi 30 päivän veloituksettoman palautusoikeuden ja yli 99 euron pienpakettitilaukset toimitamme ilman toimituskuluja. Jos et löydä etsimääsi tuotetta tai kaipaat apua tuotteiden tai verkkokauppamme kanssa, ota rohkeasti yhteyttä, niin hoidetaan ongelma pois. Ammattitaitoiset asiakaspalvelijamme odottavat yhteydenottoasi.