Addnature.fi: Kaikki retkeilyyn ja ulkoiluun verkosta
Varaston tyhjennys - jopa -80%¹

Vyölaukut

0 Tuotteet
Valitettavasti hakusi ei tuottanut yhtään tulosta.

Vyölaukku on täynnä historiaa

Vyölaukuilla on pitkä historia, sillä jopa 5000 vuotta vanhalta jäämies Ötziltä on kerrottu löytyneen eräänlainen vyölaukun tapainen, vyötärölle sidottu laukku. Lähempänä historiassa niitä on kerrottu käytettäneen monessa kulttuurissa ja sillä korvattiin usein vaatteiden taskujen puute, sillä pussukka, pussi tai vyölaukku oli kätevämpi tapa kantaa mukana tarvittavia välineitä erilaisiin tarpeisiin. Vyölaukuista on havaintoja myös Skotlannista, joissa miehet kantoivat eräänlaista vyölaukkua kilttiensä päällä. 1950-luvulla päästiin jo lähemmäs nykymallista vyölaukkua, joka kehitettiin hiihtäjien tarpeisiin ja samaa laukkumallia myytiin myös pyöräilijöille, retkeilijöille ja arkikäyttöön. Ulkoilijan tarve laukulle saattoi olla erilainen kuin aiemmassa historiassa, sillä vyölaukkua on katsottu usein käytetyn myös suojaamaan omaisuutta varkailta. Tämä vuoden 1988 Adweekin vuoden tuotteeksikin valitsema tuote kun on niin monikäyttöinen, että moni muistaa 1990-luvulta ainoastaan vyölaukun ja etelän matkat, joissa turisteilla oli lähtökohtaisesti aina vyölaukku, jossa kulkivat mukana niin muistot kuin paikallinen valuutta. Nykyisin kännykät, avaimet, varavirtalähteet ja kaikki muu mukana kulkeva veisivät niin paljon tilaa taskuissa, että vyölaukku on itse asiassa taas ajan hermolla. Lisäksi urheilijoiden monipuoliset tarpeet kuljettaa mukana nestettä tai tarvikkeita on lisännyt erilaisten vyölaukkujen käyttöä. Addnaturen vyölaukkuvalikoimasta löytyy paljon erilaisia vyölaukkumalleja, joista pääset valitsemaan omaan käyttötarkoitukseesi parhaiten soveltuvan mallin.

Patagonia Dirt Roamer Musta Vyölaukku

Vyölaukku voi sisältää monenlaista

Alkuperäisistä käyttötarkoituksista on siis tultu pitkä matka, ja 1990-luvun kuuma vyölaukkumuoti on tehnyt jo ainakin kahdesti paluun 2000-luvun aikana. Kysymys kuuluukin, että miksi ei? Vyölaukku on kaikessa yksinkertaisuudessaan vyötärölle kiinnitettävä laukku, johon voit sijoittaa turvallisesti erilaisia esineitä tai asioita. Nykyään kadulla näkee myös olan yli vedettyjä vyölaukkuja, joten vyölaukulla on myös monta käyttötapaa. Helpoiten etsit itsellesi sopivaa vyölaukkua eri hakusanoilla, kuten vyölaukku juoma , vyölaukku retkeily , vyölaukku urheilu tai hiihto vyölaukku. Addnaturen valikoimasta löytyy vyölaukkuvaihtoehtoja moneen eri käyttötarkoitukseen:
  • Erilaiset juomapulloille ja nestepusseille soveltuvat vyölaukut, joiden avulla saat mukaasi lenkille tai hiihtoreissulle tarvittavan määrän nestettä.
  • Retkeilyyn tarkoitetut vyölaukut, joihin saat retkellä tarvittavia välineitä ja saat pidettyä esimerkiksi kännykkäsi suojassa kehoasi vasten.
  • Monenlaiset urheiluun soveltuvat vyölaukut, joiden keveys ja hengittävät materiaalit mahdollistavat niiden pitämisen myös urheilun aikana.

Oikeanlaista vyölaukkuvaihtoehtoa kartoittaessasi sinun olisi hyvä miettiä, millaiseen käyttöön vyölaukkua itsellesi etsit. Verkkokaupastamme löytyy vaihtoehtoja arkiseen käyttöön, jolloin materiaalit ja kuosivalinnat on tehty niin, että voit yhdistää vyölaukun asustukseesi. Retkellä saatat kaivata erilaisia ominaisuuksia – laukun tulee olla kestävä, eikä se saa hidastaa tai hiertää sinua matkasi aikana. Hiihto- tai juoksulenkillä tärkeintä on saada nestettä ja samalla säilöä arvotavarat, kuten avaimet ja puhelin niin, etteivät ne häiritse juoksuaskeltasi tai hiihtopotkuasi. Vaihtoehtoja siis löytyy runsaasti usealta eri tuotemerkiltä, kuten Burton, Campz, Deuter, Fjällräven, Herschel, Osprey, Tatonka ja Tasmanian Tiger. Voit etsiä itsellesi sopivinta vyölaukkuvaihtoehtoa myös tuoteperheen, värin, sukupuolen tai hintaluokan perusteella, joten haarukoimalla oikein löydät varmasti itseäsi parhaiten palvelevan vyölaukun.

Monenlaista retkeilyyn, vapaa-aikaan ja liikuntaan

Verkkokauppamme on todella monipuolinen, sillä saat yhdestä kaupasta kaikkea, mitä retkeilyssä, vapaa-ajalla tai liikkuessa saatat kaivata. Saman katon alta löydät siis retkeilyvaatteet, vaelluskengät, retkeilyvarusteet ja esimerkiksi kiipeilyvarusteet. Voikin siis hyvällä syyllä todeta, että verkkokauppamme pystyy palvelemaan monenlaisissa tarpeissa. Ostokset teet aina turvallisesti, sillä käytämme ainoastaan hyväksyttyjä maksutapoja. Samalla ostoskerralla saat tehtyä monipuolisesti ostoksia ja säästät aikaa, jonka voit käyttää lempiharrastuksesi parissa.